13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

L’alcalde d’Oliva demana al Govern que deixe en un punt irreversible l’adjudicació de la variant

Deixar-ho tot enllestit de forma que al futur Govern d’Espanya li resulte irreversible. És el que ha demanat l’alcalde d’Oliva, David González, a l’actual Govern, després que el rebuig dels pressupostos generals i la convocatòria d’eleccions haja deixat en l’aire una obra que ja té el projecte constructiu aprovat. El BOE va publicar el passat 14 de febrer la resolució del Ministeri de Foment sobre l’aprovació definitiva del projecte de construcció de la “Connexió Sud d’Oliva. Fase 1 de la Variant de la Safor”, imprescindible per a poder licitar les obres posteriorment. L’alcalde ha celebrat aquesta publicació, tot i que ha lamentat el rebuig dels PGE de 2019, on es destinava una partida molt important per a aquest projecte.

“Tot i la no aprovació dels PGE de 2019, és possible l’inici de la tramitació de la licitació de les obres de la Connexió Sud. El fet que s’hagueren aprovat els PGE era molt positiu per al projecte perquè preveïa 12 milions d’euros. Però, al remat, en 2019 no es podrà gastar ni un sol euro, perquè no donarà temps, ja que les obres no estaran adjudicades abans de 2020, en el millor dels casos. A més a més, 12 milions d’euros tampoc és l’import íntegre del projecte (28,5 milions). La qual cosa, evidencia que sí que és possible licitar les obres, tot i que no es dispose, d’eixida, de la partida pressupostària completa”, ha declarat González.

Segons ha afegit l’alcalde, és possible l’inici del tràmit d’una licitació plurianual de les obres de la Connexió Sud d’Oliva. De fet, a més d’estar previst en la Llei de Contractes de les Administracions Públiques, és una pràctica habitual quan el pla d’obra d’un projecte supera una anualitat, com és el cas. Siga com siga, el mateix Plec de Condicions sempre condiciona l’execució efectiva de l’obra a l’existència prèvia de crèdit adequat i suficient.

“En preguntar-li, tant a l’anterior com a l’actual secretari general d’Infraestructures per la partida de 2 milions d’euros previstos en els PGE de 2018 per a la Connexió Sud d’Oliva, ambdós em van explicar que es tractava de partides indicatives per iniciar la licitació. En acabant, a mesura que les obres anaven executant-se, segons la necessitat, per a un projecte com la Connexió Sud, el Ministeri de Foment compta amb contingència econòmica més que suficient per a realitzar modificacions pressupostàries i fer front al pagament de les obres.”, explica l’alcalde.

Per últim, ha demanat  al Govern actual “que inicie el tràmit de la licitació i el pròxim govern, siga el que siga, ho tindrà més avançat i més difícil de frenar.”

Articles relacionats