5.8 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

L’Ajuntament de Gandia recupera la titularitat del Teatre Serrano

El regidor delegat de Cultura de Gandia, Joan Muñoz, ha informat que l’Ajuntament de Gandia ha finalitzat el procés per recuperar la titularitat pública del Teatre Serrano com a espai municipal després de la privatització que es va realitzar durant la passada legislatura.

Tal com ha informat l’edil, “era una mesura que teníem al programa electoral i que ens feia especial il·lusió. El dia 15 va finalitzar la concessió de l’empresa que el gestionava i hui dimarts ja hem recepcionat el teatre“.

Durant els pròxims dies els tècnics municipals comprovaran l’inventari i l’estat de les instal·lacions. A partir d’ací, el 10 de desembre començaran les activitats amb la setmana de la reobertura del Teatre. En aquest punt, el regidor ha indicat que fins al desembre hi ha previstes algunes activitats com la Gala de l’Esport, l’Homenatge a la Paraula i altres que es realitzaran amb normalitat. “Són activitats que no impliquen la utilització del personal municipal i per tant, es desenvoluparan sense problemes“.

La setmana d’obertura, ha explicat Muñoz, serà una mostra de totes aquelles activitats que el Teatre Serrano acollirà a partir d’aquest moment. El dia 10 de desembre tindrà lloc el concert de la Banda de la Federació Valenciana de Bandes de Música. L’11 serà el torn per al Cine Pot que aquesta temporada comptarà amb una novetat. A partir d’ara, la primera de les projeccions disposarà de servei de ludoteca. “Hi ha molta gent amb xiquets que no pot acudir amb regularitat. D’aquesta manera i amb el mateix preu de l’entrada, els pares podran deixar els seus fills en una sala on un educador els mantindrà entretinguts amb diverses activitats“.

D’altra banda, el 13 de desembre se celebrarà el concert de l’Orquestra de la Universitat de València mentre que el 14 serà el torn per a l’actuació de la companyia “La Dependent” amb l’obra “De Sukei a Naima”. Carles Dènia presentarà el seu últim disc el dia 15. Per al dia 16 està previst un espectacle de dansa o la projecció d’un film de caràcter familiar i per finalitzar la setmana, hi haurà un concert de la UM Sant Francesc de Borja. “Volem transmetre a la gent que a partir d’ara tindrem dansa, teatre, música, cinema, concerts i recitals” va afirmar Joan Muñoz.

Una altra de les novetats és que tots els dijous es projectarà una pel·lícula dins del programa “Els 30 imprescindibles del cinema”. “És una proposta que presentarem dins de la programació de la Capitalitat Cultural. Tindrem des del Acorazado Potenkim fins Million Dollar Baby. Els assistents tindran una fitxa tècnica del film i en l’última sessió els lliurarem una carpeta perquè puguen guardar tota la informació del cicle“.

Muñoz ha destacat que el Teatre Serrano també acollirà dues obres de teatre al mes, una d’elles serà en valencià. Sobre això, el regidor ha explicat que s’han mantingut converses amb el Ministeri de Cultura per adherir-se al “Plan Platea”, el que possibilitarà l’arribada d’obres teatrals de l’àmbit nacional al Serrano.

Articles relacionats