18 C
Gandia
Divendres, 24 maig, 2024

L’Ajuntament de Gandia posarà en coneixement de la Fiscalia el desviament de diners del cementeri

Jose Manuel Prieto en qualitat de coportaveu del govern ha anunciat que el govern posarà en coneixement de la Fisacalia el presumpte desviament de diners provinents de la recaptació de taxes per la prestació del servei de cementeri municipal, uns fets descoberts fa poques setmanes i dels quals es deconeix encara la quantitat de diners públics que han acabat en altres mans. 

L’edil ha informat que l’expedient ha estat instruït per l’Interventor Municipal, sent la Secretària d’aquest expedient la Tresorera Municipal. Arran de la informació aportada, el govern de la ciutat ha pres una sèrie de mesures per vetllar pels interessos generals de la ciutadania.

Era necessària una actuació sense precipitacions i acreditant cada un dels passos perquè després es puguen dirimir amb totes les garanties les possibles accions posteriors. Alhora, aquest govern ha actuat amb molta contundència perquè es tracta de defensar l’erari públic i dels diners dels ciutadans” va declarar l’edil.

Després de la pràctica de les primeres actuacions d’aquest expedient que continua obert, s’ha signat un decret després d’escoltar les declaracions del responsable del servei del cementiri i del cap de servei del cementiri que certifica la declaració de l’anterior responsable del servei, ja que el govern considera que poden existir una sèrie de fets que poden ser constitutius de delictes contra la Hisenda Pública i la Seguretat Social i delictes contra l’Administració Pública tipificats en el Codi Penal.

Les primeres mesures signades ahir per Decret són les següents:

– Posar en coneixement de la Fiscalia o si escau al jutjat corresponent per si de totes aquestes actuacions es pogués desprendre la comissió d’algun delicte

– Posar en coneixement de totes les actuacions efectuades al Tribunal de Comptes per si pogués existir una responsabilitat per abast dels fons municipals

– Ordenar exercir totes les accions civils que siguen procedents per restituir a l’Ajuntament el dany econòmic causat

– Donar compte de les actuacions a l’assessoria jurídica de l’Ajuntament de Gandia

– No tancar la investigació d’informació reservada fins que els instructors de l’expedient analitzen tots els anys que siguen necessaris i les seues corresponents liquidacions del servei

– Traslladar a l’Instructor i la Secretària de l’expedient perquè tinguen constància de les mesures preses

Arribarem fins al final i el fons d’aquesta qüestió relativa a una cosa tan sensible com són els diners de tots perquè som una administració irreprotxable i hem d’actuar com a tal. Tothom ha de tenir la certesa que aquest govern perseguirà que es retorne fins a l’últim euro” va finalitzar Prieto.

Articles relacionats