L’AJUNTAMENT DE GANDIA NEGA QUE VAJA A RETALLAR L’ASSIGNACIÓ ALS CONSELL DELS JOVES

El govern municipal ha desmentit al Consell de Joves que hi vaja a haver retallades en l’assignació econòmica, en contra del que es va dir al Consell de Participació Ciutadana, on es va anunciar una retallada del 20% del conveni corresponent al Consell dels Joves de Gandia. Este anunci ha estat corregit per la regidora de joventut, Laura Morant, qui dimecres es va reunir amb la Comissió Permanent del CJG per tal d’assegurar que no es modificaria la partida pressupostària destinada a aquest organisme juvenil.

En nombroses reunions mantingudes entre la titular de joventut i els representants del CJG, s’ha vingut treballant conjuntament en tot uns seguit de projectes juvenils tals com la fira de l’estudiant o diferents accions emmarcades en la promoció de la formació i ocupació dels joves de la ciutat. Mostra d’això la trobem en la programació formativa que s’ha realitzat conjuntament a l’Alqueria Laborde, o la coordinació existent en la gestió del programa de Garantia Juvenil enfocat en combatre l’atur juvenil. D’igual forma, també es ve treballant des de fa uns mesos en la planificació del nou Pla Jove de Gandia, així com s’està consensuant la ubicació i condicionament del que serà el casal jove del Grau, proposta que ha estat valorada molt positivament pel CJG.

Tanmateix, des del Consell dels Joves de Gandia s’ha posat en manifest que l’organisme juvenil ha vist reduït en els darrers anys entorn al 60% les ajudes procedents de l’Ajuntament de Gandia, i que en un acte de responsabilitat, el CJG es va adequar a les noves circumstàncies econòmiques remarcant, que actualment continua sent una entitat de referència tant a nivell nacional com internacional, gràcies a projectes com els d’Erasmus+, malgrat estar treballant sota mínims. A banda, cal destacar que actualment el CJG està format per un total de 54 entitats juvenils, i tant Laura Morant, com Hèctor-Josep Bofí, president del Consell, han lamentat que s’haja de treballar en aquestes condicions de mancança de més suport econòmic.

Malestar

No obstant això, des de la Comissió Permanent li s’ha fet arribar a la regidora de joventut el malestar existent en l’organisme juvenil en quant des de l’administració local no existeix una aposta clara i decidida per les polítiques de joventut. En paraules d’Hèctor-Josep Bofí, president del CJG, «fa anys que es ve reclamant l’àrea de joventut com a departament transversal, i estem veient que joventut continua sent un assumpte pendent i de poca rellevància en el conjunt de l’Ajuntament de Gandia». D’igual forma ha apuntat que «si que es cert que existeix una estreta col•laboració amb les àrees de gestió responsable del territori i sanitat pública, però que és cert, que alguna de les accions tan importants que es plantegen des del Consell dels Joves de Gandia com el Voluntariat Ecològic o les campanyes de prevenció en els centres educatius es veuen frenades i minvades per la manca de credibilitat sobre la realitat juvenil en els altres departaments». Finalment, el president del CJG ha assegurat que «existeix una magnífica relació amb la regidoria de joventut que va més enllà de la cordialitat i la lleialtat, i que la nostra visió es compartida per la regidora, Laura Morant, la qual en tot moment, ens ha estat donant el seu suport i ha posat a l’abast del CJG i les seues entitats de totes les ferramentes existents al Departament de Joventut per tal de fomentar les polítiques de joventut de la ciutat, a banda, d’assegurar el conveni econòmic amb el màxim òrgan de representació de la joventut».

Et Pot Interessar