L’AJUNTAMENT DE GANDIA DENUNCIA AL JUTJAT «L’ESPOLI» DE LES OBRES DEL MUSEU DE SANTA CLARA

On estan les 106 peces d’art que s’han retirat del Museu de Santa Clara, qui les ha retirat, on es troben, i en quin estat. És el que pretén determinar l’Ajuntament de Gandia amb la denúncia que ha interposat davant el jutjat de guàrdia per la desaparició dels fons del museu el passat cap de setmana. 

 

Després que el regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz, denunciara este dimarts públicament que l’Arquebisbat de València va ordenar la retirada de les 106 obres d’art propietat de les clarisses que estaven exposades al Museu de Santa Clara, a pesar que la responsabilitat de la seua custòdia i conservació és municipal, l’Ajuntament ha decidit fer una passa més «en defensa dels interessos de la ciutadania». Així, el Govern posarà en coneixement del Jutjat de Guàrdia la desaparició de les obres, per tal que la policia averigue qui va entrar dins el recinte, el Museu de Santa Clara, propietat Municipal (antic Hospital Sant Marc), com es van endur les obres d’art, on estan i en quin estat de conservació es troben a hores d’ara.
L’Ajuntament posarà a disposició del Jutjat de Guàrdia tota la informació de que disposa per tal que la policia en tinga coneixement i efectue les investigacions que considere oportunes. Precisament, des d’este dimecres l’Ajuntament ja té totes les imatges de les càmeres de seguretat del museu.
“El senyor Ximo Company -delegat de l’Arquebisbat per a la conservació de les peces-, s’ha atribuït el trasllat de les obres. Volem recordar-li que l’únic custodiador és l’Ajuntament i, per tant, aquesta persona no està autoritzada per al trasllat de les 106 obres”, ha assegurat el regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz.

Et Pot Interessar