L’ADVOCAT JOSÉ ORTEGA PARLA A GANDIA DELS «FALSOS HEROIS DE LA UTIPIA SOCIAL»

El Fòrum de Regeneració Democràtica de Gandia organitza este dimarts 26 de gener una conferencia-col·loqui amb el títol «Claus, perills i falsos herois de la utopia social» (una clara referència implícita a Podemos i Pablo Iglesias), a càrrec de José Ortega. L’acte tindrà lloc a les 20,00 hores en els salons de Foment d’Agricultura, Indústria i Comerç (c./ Sant Francisco de Borja, 56, Gandia).
Est és el primer acte públic que organitza el Fòrum RDG, un espai de diàleg que va sorgir al setembre de 2015 i que aposta per impulsar reformes i millores en el funcionament de la democràcia, els partits polítics i les administracions públiques. La presentació de l’acte i de José Ortega, serà a càrrec d’Enrique Orihuel, coordinador del Fòrum RDG.

José Ortega té un extens historial de lluita pels drets dels ciutadans. És advocat, expert en dret marítim i escriptor. En 2008 va reunir a diversos col·lectius per a fundar la Plataforma Nacional d’Afectats per la Llei de Costes, amb la qual va presentar una queixa per abusos en l’aplicació de la llei de costes davant la comissió de peticions del Parlament Europeu. La queixa va donar lloc a una declaració històrica del ple del Parlament reconeixent els abusos i reclamant la reforma de la llei, una cosa que efectivament es va fer. També ha actuat en altres matèries d’interès públic com la defensa de la Comissió Inter-federativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana enfront de l’intent d’una petroliera escocesa d’instal·lar plataformes d’extracció en el Golf de València.
José Ortega és una persona que ha sigut capaç de derrotar a un govern i a una multinacional petroliera i que, com a mínim, sap el que diu i mereix la pena escoltar-lo. L’única empresa que s’ha proposat i encara no ha aconseguit consisteix a aconseguir una democràcia autèntica per a Espanya a través d’una reforma de la Constitució.

Et Pot Interessar