16.2 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Labora obri el període de matriculació per a una nova edició de cursos gratuïts d’idiomes

– El termini d’inscripció està obert entre el 28 de març i el 10 d’abril

– Més de 4.000 persones han participat en les anteriors edicions convocades

Labora ha obert el període per a la matriculació de la huitena edició dels cursos d’idiomes i, des del 28 de març i fins al 10 d’abril, totes les persones inscrites en Labora podran accedir a aquesta nova convocatòria, que es desenvolupa en format ”en línia” i té caràcter totalment gratuït.

En les edicions anteriors ja han participat més de 4.000 persones, que han rebut formació en Anglés, Francés i Alemany. Aquesta huitena convocatòria es cursarà entre el 19 d’abril i el 13 d’octubre i ofereix la possibilitat d’inscriure’s en Anglés per als nivells A1A2B1 i B2; Francés, en A1 i A2 i Alemany en A1 i A2. L’oferta formativa del campus virtual es pot consultar en la pàgina web de Labora.

Sobre els cursos d’idiomes

La duració dels cursos corresponents als nivells A1 i A2 és de 150 hores, mentre que els de nivell B1 i B2 són 240 hores. Tots són completament ‘en línia’, per la qual cosa les persones matriculades poden realitzar-ho en qualsevol moment del dia i realitzar qualsevol consulta als tutors i tutores dels cursos.

Per a accedir als cursos és necessari figurar com a demandant d’ocupació o inscriure’s en Labora (actualment a través de cita). Una vegada inscrites, les persones interessades han de matricular-se en la web de Labora. Per a resoldre els dubtes sobre la inscripció als cursos, Labora ha publicat en el seu canal de YouTube un tutorial amb els passos (consultar ací) i amb la documentació que és necessària per a poder accedir al campus: consultar ací

Cal ressaltar que aquesta formació està dirigida prioritàriament a persones desocupades encara que, subsidiàriament, poden participar persones ocupades, és totalment gratuïta i compta amb el suport de la Va unir Europea, que cofinança aquests cursos a través del Fons Social Europeu.

Alta participació en tots els idiomes

L’Anglés és l’idioma més demandat per les persones participants. Un total de 2.738 alumnes i alumnes han triat aquest idioma, i d’ells el més cursat ha sigut el nivell A1 amb 849 persones.

No obstant això, s’observa un clar ascens en la demanda dels altres dos idiomes oferits, tant Francés com Alemany. En tots dos idiomes s’ha multiplicat quasi per tres l’alumnat que han participat en les últimes edicions respecte dels quals van prendre part en la primera. Quasi 900 persones han triat Francés, mentre que l’Alemany ha sigut cursat per més de 500 estudiants.

Cursos de competències transversals

D’altra banda, els cursos en competències transversals també han experimentat en les últimes edicions un considerable augment d’alumnes i alumnes matriculats. Aquests cursos, el període de matrícula dels quals s’obri cada mes, han vist triplicar-se el nombre de participants, de manera que mentre en l’edició 16 es va comptar amb 224 persones matriculades, en la convocatòria 18 aquesta quantitat ha ascendit a 650, triplicant d’aquesta manera les persones matriculades.

Aquests cursos tenen com a objectiu millorar la inserció laboral de les persones desocupades i formar-les en les competències més demandades pels sectors productius de la Comunitat Valenciana. S’han triat entre les 20 especialitats que milloren les habilitats personals i interpersonals més demandades per les empreses a l’hora de seleccionar al personal: comunicació, lideratge, tècniques per a afrontar l’estrés o la gestió del temps, entre altres.

La seua duració és de 25 hores, estan tutoritzats i doten a aquelles persones que els cursen d’un diploma d’aprofitament. Ja que també són ‘en línia’, estan disponibles per a la seua realització durant les 24 hores del dia.

Aposta per la formació ‘en línia’

Labora ha fet una aposta per la formació ‘en línia’, cada dia més demandada per la ciutadania. Així, des de la crisi sanitària a conseqüència de la pandèmia, s’ha reforçat l’oferta del campus virtual que permet una formació a distància, a la mesura de cada persona i de forma més segura.

Es pot accedir al curs a través de qualsevol dispositiu electrònic, la qual cosa facilita molt les possibilitats d’accés als participants. Simplement cal entrar en l’ala virtual de Labora, introduir l’usuari i contrasenya per a tindre accés a tots els continguts docents, recursos didàctics i els diferents xats per a comunicar-se tant amb l’equip docent com amb la resta d’alumnes i alumnes.

Articles relacionats