19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

La xifra de persones desocupades de la Comunitat Valenciana és la menor des de l’any 2008

 

 

– El director de Labora destaca que l’increment de l’atur al gener “és l’habitual després de la campanya nadalenca”

– El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat del mes de gener en la Comunitat Valenciana, fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social, i de les quals s’extrau que 6.776 valencianes i valencians s’han inscrit a Labora.

Nomdedéu ha explicat que el primer mes de l’any “és usual registrar increments” en el nombre de persones desocupades. “De fet –ha puntualitzat- amb l’excepció de l’any 2022, en el qual es va acabar amb les renovacions automàtiques per la pandèmia, l’atur el mes de gener sempre ha augmentat”.

No obstant això, el director general de Labora ha ressaltat que, malgrat la influència del component estacional, “la xifra de persones desocupades és la més baixa en un mes de gener des de l’any 2008 i que l’increment és el menor, en variació mensual, des de l’any 2007, així com inferior al registrat al conjunt de l’Estat”.

Enric Nomdedéu ha detallat que l’increment de l’atur s’ha concentrat fonamentalment en el sector serveis (2,86%), que ha patit com és habitual els efectes de la finalització de la campanya de Nadal. No obstant això, baixa en la construcció (-0,63%) i en la indústria (-0,42%).

Quant a l’afiliació a la Seguretat Social, Nomdedéu ha posat l’accent que enguany hi ha 50.000 persones més cotitzant en la Comunitat Valenciana, per damunt de la mitjana nacional.

“Ens trobem davant unes xifres amb un component clarament estacional i que no haurien d’afectar de cap manera a la senda de recuperació i creixement que l’economia valenciana ha anat consolidant, i que a més pot veure’s reforçada per un context econòmic global més favorable que en la resta de 2023”, ha declarat el director de Labora.

Articles relacionats