La X Triatló de Gandia té ja 360 inscrits

La regidora d’Esports de Gandia, Lydia Morant, juntament amb la presidenta i el responsable de comunicació del Club Triatló Gandia, Amparo Costa i Alejandro Muñoz respectivament, han presentat les edicions del «IV Duatló Escolar» i el «X Triatló Ciutat de Gandia».

Aquest dissabte dia 14 a les 16.00 hores es disputarà el «IV Duatló Escolar Fase Provincial» que compta ja amb un total de 235 inscrits de diferents clubs esportius. Una prova que consta de tres sectors, cursa a peu, ciclisme i de nou carrera a peu. La competició està inclosa en el calendari de «Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana» i en la mateixa participaran xiquets i xiquetes des de la categoria Cadet fins a «Multi Esport».

Diumenge dia 15, es disputarà el «X Triatló Ciutat de Gandia». Aquest any la prova forma part de la Copa Provincial i és puntuable per al Campionat Autonòmic Universitari. L’eixida i la meta tindran lloc a la plaça del Port, av. De la Pau a la platja de Gandia. Les inscripcions es podran realitzar fins demà dia 11 d’abril a www.triatlocv.org i al web de la federació fins a completar les places.

Ja hi ha 360 participants inscrits dels quals uns 80 són universitaris que participen en el campionat autonòmic universitari, en total s’espera una participació del voltant de 400 atletes.

A les 10.00 hores es donarà la primera eixida a les dones triatletes, i a les 11.15 es donarà la dels homes. La prova consta de tres sectors: Natació, 750 metres a la zona del port davant del passeig dels Borja; ciclisme, 20 quilòmetres en circuit circular per primera línia de platja i carrers paral·lels, quatre voltes; i finalment cursa a peu, 5 quilòmetres per la façana marítima.

Tal com va afirmar Lydia Morant, «s’espera una gran participació, ja no només per l’atractiu especial de la platja de Gandia, sinó per ser el primer triatló de la temporada i les característiques especials del triatló de Gandia, on els aficionats i altres espectadors poden gaudir veient la prova en els seus tres diferents etapes«.

També ha volgut subratllar que «des del Servei d’Esports de l’Ajuntament, estem impulsant l’esport escolar i apostant per Gandia com a destinació turística saludable, destinació idònia per a la pràctica d’esport. Aquest tipus d’esdeveniments atreuen, tant a gent de la comunitat com a gent de la resta d’autonomies i compten amb tot el nostre suport«.

Per la seua banda, Alejandro Muñoz, ha volgut ressaltar que «aquest any es compleix el desé aniversari, deu anys del Triatló de Gandia, que cada any es va millorant i cada any compta amb més inscripcions, sobretot de visitants de fora de la comunitat que vénen a passar diversos dies«.

Per acabar Lydia Morant, ha volgut agrair la seua col·laboració al Club Nàutic de Gandia, «per l’ajuda en el sector de natació prestant les embarcacions necessàries», també ha agraït la tasca dels voluntaris i les organitzacions involucrades que fan que aquestes proves es realitzen amb garanties com són Protecció Civil, Creu Roja i Policia Local.

Et Pot Interessar