15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

La Valldigna i Xeraco expressen al comissari d’aigües la preocupació per l’estat del riu Vaca

El comissari d’aigües i tècnics de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer han visitat Xeraco, Benifairó, Simat i Barx, per interessar-se per l’estat del riu Vaca al pas de les citades poblacions. Estigueren acompanyats per alcaldes i regidors dels consistoris dels respectius pobles.

A Barx es realitzà una visita a paratge de l’Avenc de la Donzella, des d’on, in situ, els representants de la Confederació pogueren observar l’estat actual, el qual provoca l’embassament d’aigua de fins a cinc metres, amb els conseqüents problemes que ocasiona. L’alcalde, Miquel Donet va expressar la seua preocupació, i va explicar actuacions passades en el paratge.

A Simat, Vicent Ribera, tinent alcalde, va mostrar la seua preocupació per la seguretat de la depuradora davant avingudes d’aigua del Vaca. Els representants de la Confederació exposaren les diferents solucions al problema, i la proposta d’actuacions que s’hauria de realitzar per salvaguardar la instal·lació.

El Vaca, en el seu pas per Benifairó, en el darrer episodi de pluges intenses del passat novembre, ocasionà una sèrie de destrosses, especialment en el talús del pas del camí del Castell, així com la gran quantitat de sediments dipositats en el pas, fet que ocasiona la desviació del riu i destrosses en els talussos, o l’embossament del pas del camí. Tant el Comissari com els tècnics expressaren la necessitat de realitzar reparacions. Josep Antoni Alberola, alcalde, i Manel Garcia, tinent alcalde, també mostraren la seua preocupació i les possibles solucions a les inundacions que periòdicament patix la població, solucions que estan incloses en el projecte de canalització del Vaca, i que reclamen que s’execute.

A Xeraco, els regidors Francesc Serralta i Stefan Torres expressaren la seua preocupació i malestar per l’estat de la desembocadura del Vaca, el qual no aplega amb el cabal mínim per a mantindre en condicions òptimes el riu. Aquesta situació ve donada per actuacions anteriors que, a parer dels representats xeraquers, haurien de modificar-se per a impedir que el riu aplegue mort a la desembocadura.

Els representants dels quatre pobles expressaren la seua “satisfacció per la visita del Comissari d’Aigües, així com el to dialogant i cooperador que en tot moment mostrà, tant ell, com la resta del personal tècnic”.

Articles relacionats