11.3 C
Gandia
Dijous, 2 febrer, 2023

La Vall de Gallinera acull la primera edició d'”ENCLAVE CINEMA”

– El cap de setmana del 24 i 26 de setembre la Vall de Gallinera acollirà les I Jornades d’Enclave Cinema, una iniciativa que forma part del projecte global “Enclave Land Art”

El projecte artístic ENCLAVE LAND ART naix amb la filosofia de promoure el diàleg de l’ésser humà amb la naturalesa per a reinterpretar el territori mitjançant l’art contemporani. L’origen d’Enclave Land Art està vinculat a la creació d’itineraris artístics en el medi rural, creats a través d’una residència internacional d’artistes de dues setmanes de durada.

Dins del projecte Enclave apareix com a novetat aquest any ENCLAVE CINEMA. Aquesta iniciativa és una plataforma vinculada amb el vessant audiovisual mitjançant la projecció d’una selecció de curtmetratges d’un festival convidat. La selecció ha estat realitzada des del prisma de “Mirades: mirada pròpia, mirada interior i territori” com a complement al concepte proposat a la residència artística Enclave Land Art.

“ENCLAVE CINEMA” comptarà amb la presència de persones vinculades a les diferents produccions projectades durant el cap de setmana, amb l’objectiu de generar una plataforma de discussió sobre les propostes entre el públic assistent mitjançant debats i col·loquis participatius.

En aquesta primera edició, el Festival convidat per l’organització d’ENCLAVE CINEMA és el FESCIMED, el Festival Internacional de Cinema per la Memòria Democràtica.

El FESCIMED és una iniciativa de l’Associació Cultural Art i Memòria, col·lectiu social format per professionals de diferents àmbits i disciplines culturals i artístiques: actors i actrius, cineastes, productores teatrals i cinematogràfiques, professionals de la fotografia, guionistes, escriptura, disseny…

FESCIMED, amb seu a Madrid (Cineteca) i que enguany celebrarà la seua cinquena edició, ha aconseguit consolidar-se en el panorama nacional amb una proposta que conté una important càrrega social, solidaritzant-se amb les víctimes de les injustícies en qualsevol part del món a través d’expressions i eines que ens proporciona el cinema, el teatre, la literatura, la pintura o qualsevol altra disciplina artística.

El Consistori Municipal de la Vall de Gallinera considera que amb aquestes accions es dignifica i es vertebra la cultura al món rural, considerant la cultura com un dels agents per a combatre el despoblament.

Programa d’ENCLAVE CINEMA 2021

MIRADA PRÒPIA
Divendres 24 de setembre
21.30 – Pista de Frontó de Benialí (Portes obertes des de les 20:30)
Aquesta secció és una immersió en la història del festival a través d’alguns dels treballs que han estat premiats al llarg de les anteriors edicions. Amb aquesta secció volem presentar la mirada compromesa del Fescimed, la seua identitat.
Aquesta secció serà presentada per Carlos Olalla, director de Fescimed i comptarà amb la participació de persones vinculades a les produccions projectades.

TERRITORI
Dissabte 25 de setembre 2021
9.30 Excursió amb eixida des de la Carroja
La jornada del dissabte està centrada en el territori. Aprofitarem el matí per a descobrir alguns dels paratges més emblemàtics de la Vall de Gallinera i la seua influència en la proposta temàtica de la residència artística Enclave Land Art 2021.

MIRADA INTERIOR
Dissabte 25 de setembre 2021
21.30 – Pista de Frontó de Benialí (portes obertes a partir de les 20:30)
Mitjançant aquesta secció, es complementa la proposta conceptual d’Enclave, una reflexió sobre el visible i l’invisible d’un territori com a narrador de la seua pròpia història. En l’àmbit expositiu, els curtmetratges seleccionats s’interpreten en un context d’identitat territorial, on les accions o situacions són concebudes com a extractes físics que representen a un territori, és a dir, com a element identitari en un moment puntual del seu desenvolupament.
Comptarem amb la presència de persones vinculades a les produccions projectades, amb la intenció de generar un debat que ens ajude a aprofundir en les seues propostes.

MIRADA CÒMPLICE.
Diumenge 26
10.30 – Edifici de l’Ajuntament a Benialí
En aquesta secció es recull l’essència de les jornades i dels tres punts neuràlgics que són: el cinema, la memòria i territori.
Aprofitarem per a realitzar la presentació oficial de la “residència
artística Enclave Land Art”.
Durant l’acte es projectaran diversos documentaris vinculats a Enclave Land Art i al territori de la Vall de Gallinera.

INFORMACIÓ ÚTIL:
Dates: Del 24 al 26 de setembre del 2021.
Divendres 24 de les 21.30 a les 00.00 MIRADA PRÒPIA.
Dissabte 25 de les 9.00 a les 13.00 TERRITORI.
Dissabte 25 de les 21.30 a les 00.00 MIRADA INTERIOR.
Diumenge 26 de les 10.30 a les 13.00 MIRADA CÒMPLICE.

LLOC: Pista de frontó de Benialí
Tel de contacte: 654 64 44 15 | 643 414 921
Email: press@enclavelandart.org
www.enclavelandart.org

L’assistència és gratuïta, però subjecta a la capacitat permesa per la normativa anti-covid, a més és obligatori l’ús de la mascareta en tot el recinte. Se seguiran tots els procediments per a garantir la seguretat i salut de totes les persones assistents.
Hi haurà servei de bar a l’interior del recinte.

Articles relacionats