18.9 C
Gandia
Dissabte, 20 abril, 2024

La vacunació al personal docent continua aquest dissabte amb més de 60.000 persones citades en tota la Comunitat

– La primera jornada de vacunació va transcórrer amb tota normalitat i l’afluència va ser ordenada i massiva

– Barceló: “La major esperança d’acabar amb la pandèmia, la vacunació, segueix avant”

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública va dur a terme aquest divendres la primera jornada de vacunació al personal docent de la Comunitat Valenciana, que va transcórrer “amb tota normalitat”, segons ha destacat la consellera Ana Barceló.

Sanitat va citar a més de 30.500 persones per a ser vacunats en la vesprada d’aquest divendres i l’afluència va ser ordenada i massiva. Així mateix, durant la jornada d’aquest dissabte passaran pels 25 punts de vacunació habilitats al llarg de tota la Comunitat Valenciana més de 60.000 persones.

L’èxit, continuava Barceló, “és fruit d’un esforç col·lectiu del personal docent de la Comunitat Valenciana, de la Conselleria d’Educació i dels ajuntaments, que han col·laborat perquè tot aquest procés de vacunació funcione sense problemes. I, per descomptat, cal reconéixer el treball del personal sanitari, per la seua implicació més enllà del purament laboral”.

Fins a les 12.30 hores s’han administrat més de 20.000 dosis de la vacuna a aquest col·lectiu, i el procés s’allargarà durant tota la jornada. “La major esperança d’acabar amb la pandèmia, la vacunació, segueix avant”, apuntava la consellera.

Més de 145 mil docents rebran la vacuna en quatre dies

El procés de vacunació s’estendrà també els dies 31 de març i 1 d’abril. Durant aquests dies, rebran la primera dosi de la vacuna de AstraZeneca 145.174 persones de 3.195 centres educatius. La planificació s’ha organitzat de manera que es vacune al major nombre de persones en el menor temps possible. De fet, la Conselleria de Sanitat ha ampliat a 250 el nombre d’equips de professionals que es fan càrrec d’aquesta vacunació massiva.

Els 25 espais de vacunació s’han instal·lat en diferents centres i espais municipals, que han sigut adaptats i reconvertits en punts de vacunació per a poder oferir aquesta prestació assistencial de la forma més adequada, tant per a pacients com per als i les professionals.

Articles relacionats