18 C
Gandia
Divendres, 24 maig, 2024

La Unitat de Benestar Animal de la Policia Local de Tavernes rescata dos gossos maltractats

 

• El propietari està acusat d’un delicte d’abandonament i un altre de maltractament animal per fer cas omís de la malaltia dels gossos i exposar-los al perill de mort

• L’informe del veterinari assenyala que un dels gossos té anèmia, està deshidratat i malalt

La Unitat de Benestar Animal de la Policia Local de Tavernes de la Valldigna ha rescatat dos gossos maltractats pel seu propietari i que, a més, estaven malalts i presentaven signes d’estar desatesos, situació que posava en perill la vida dels animals. El propietari dels gossos ha passat a disposició judicial acusat d’un delicte d’abandonament i un altre de maltractament per fer cas omís de la malaltia dels animals i exposar-los al perill de mort.

La investigació es va iniciar després que els dos agents reberen l’avís de la central policial, ja que un veí havia telefonat per a advertir que dos animals anaven solts per la CV-603 i posaven en risc els usuaris de la carretera i els gossos mateixos. Els agents es van desplaçar al lloc dels fets i van aconseguir atrapar-los i traslladar-los a la central policial, on els van donar aigua i menjar. Després de comprovar l’estat d’un dels cans, els agents van portar l’animal al veterinari perquè li fera un examen complet.

L’informe del professional assenyala que el gos dona positiu en la malaltia de leishmaniosi “en estat avançat per manca de tractament, a més de pèrdua de pes, massa corporal i força, possiblement per haver estat lligat i sense menjar”. El veterinari també apunta que el gos té anèmia, està deshidratat i necessita un tractament per risc greu de vida, ja que l’estat actual es deu al fet d’haver estat descuidat durant diverses setmanes, inclús mesos.

Davant esta situació, els agents localitzen el propietari del ca, ja que l’animal portava xip, i el citen a la central policial com a investigat per un delicte de maltractament i un altre d’abandonament animal. La unitat policial de Benestar Animal sol·licita al propietari la cessió voluntària de l’animal, que accepta, per a fer-li el tractament i salvar-li la vida, i, una vegada recuperat, donar-lo en adopció.

Una vegada més, els agents de la Unitat de Benestar Animal de la Policia Local de Tavernes de la Valldigna han aconseguit rescatar i salvar la vida de dos gossos.

Articles relacionats