15.1 C
Gandia
Dimecres, 30 novembre, 2022

La situació epidemiològica continua igual de complicada a la Safor

L’Àrea de Salut de Gandia ha informat, que en el dia d’ahir, s’han detectat 40 nous casos positius de coronavirus, pel que fa a la pressió hospitalària la xifra d’ingressats ha baixat fins a 37 persones, i d’elles, 8 necessiten atenció mèdica sanitària a la Unitat de Vigilància Intensiva.

Membres de Salut Pública de Gandia s’han reunit amb representants de diversos ajuntaments per analitzar la complicada situació epidemiològica que s’està patint a la Safor.

On s’ha informat que el major percentatge de contagis que es produeixen en reunions familiars i d’amics amb un 73% del total de contagis, és dir, 3 de cada 4 contagis s’han produït en l’àmbit social. També s’ha abordat el preocupant increment de contagis que s’estan patint a la Safor des de 6 setmanes enrere. Fet que coincideix en la relaxació per les bones dades que es produïen i la celebració del pont festiu d’octubre.

Pel que fa a l’àmbit escolar la incidència està per davall del 4% dels positius detectats, una dada que indica que els centres educatius són espais que estan, de moment, bé controlats.

Les autoritats sanitàries han aconsellat la suspensió durant les dos pròximes setmanes de les activitats esportives que no siguen necessàries, per a evitar contacte. La recomanació deixa fora les competicions que desenvolupen les distintes federacions esportives.

Comunitat Valenciana

– Sanitat confirma 2.291 nous casos de coronavirus i 1.595 altes en la Comunitat Valenciana

– Els hospitals valencians tenen 1.572 persones ingressades i, d’elles, 263 en Unitats de Vigilància intensiva

– En la residència Saba de Llíria s’han registrat 116 casos positius

La Comunitat Valenciana ha registrat 2.291 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d’antígens, que situen la xifra total de positius en 81.367 persones. 

Des de l’última actualització s’han registrat 1.595 altes a pacients amb coronavirus, en aquests moments hi ha 16.623 casos actius, la qual cosa suposa un 17,77% del total de positius.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.572 persones ingressades, i d’elles, 263 necessiten atenció mèdica a la Unitat de Vigilància Intensiva.

Malauradament s’han registrat 31 defuncions per coronavirus des de l’última actualització, per la qual cosa el total de defuncions és de 2.037 persones. El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 1.565.465.

Actualització de la situació en residències

En l’actualitat hi ha algun cas positiu en 75 residències de majors (3 a la província de Castelló, 19 a la província d’Alacant i 53 a la província de València), 17 centres de diversitat funcional (5 a la província de Castelló, 3 a la província d’Alacant i 9 a la província de València) i 4 centres de menors a la província de València.

– Residents nous positius: 142

– Treballadors nous positius: 5

– Residents morts: 5

En la residència Saba de Llíria s’han registrat 116 casos positius després d’un garbellat a tots els residents i treballadors del centre. És una de les 13 residències que es troben sota vigilància activa de control sanitari en la Comunitat Valenciana: 5 a la província d’Alacant i 8 a la província de València.

Articles relacionats