12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

La simatera Àngels García Vidal nova directora general per al Servei Públic de Justícia

El Consell de Ministres ha acordat, en la seua darrera sessió, nomenar Maria Àngels García Vidal nova directora general per al Servei Públic de Justícia en substitució de Concepción López-Yuste, qui va estar des de l’any passat al capdavant del departament. García Vidal, nascuda el 1966 a Simat de la Valldigna (València), és Llicenciada en Dret i en Criminologia per la Universitat de València, on també va cursar estudis de doctorat.

García Vidal va ocupar la Direcció General de Justícia del primer executiu de la coalició de Govern del Botànic després de l’aliança en 2015 entre PSOE, Compromís i Unides Podem. Tanmateix, la seua trajectòria sota el comandament de la consellera Gabriela Bravo va durar fins a finals de març de 2017. D’aquesta manera, García Vidal s’incorpora a un Ministeri que ja ha rebut alguns funcionaris que també van passar recentment pel Govern valencià en la seua mateixa etapa.

L’alcalde de Simat, Víctor Mansanet, ha felicitat la nova directora general del Ministeri de Justícia només conéixer-ne el nomenament. “Com a veí i com a valencià, m’alegre moltíssim del nomenament d’Àngels García“, a la qual defineix el primer edil simater com “una brillant professional i una excel·lent persona”.

Com a especialista en violència de gènere, l’alcalde de Simat està convençut de la seua “total dedicació i competència en aquest àmbit”, i “esperem tindre molt bones relacions amb el seu departament com a ajuntament adherit al conveni del Ministeri sobre violència de gènere”.

Trajectòria de García Vidal

Nascuda el 1966 a Simat de la Valldigna, és llicenciada en Dret (1989) i llicenciada en Criminologia (2009), per la Universitat de València. Va cursar estudis de doctorat i va obtindre el diploma d’Estudis Avançats en el Departament de Dret Constitucional i Ciència Política i de l’Administració de la Universitat de València (2005). Ha estat directora general de Justícia de la Generalitat Valenciana entre els anys 2015 i 2017.

Va ingressar a la carrera judicial el 2011, any en què va ser destinada com a magistrada titular del Jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona i del Jutjat penal número 2 de Castelló, amb competències en violència de gènere.

Amb anterioritat, va exercir com a advocada i com a secretària judicial en diferents jutjats, i ha estat advocada-fiscal substituta a les fiscalies de Castelló (2000-2004) i de València (2004-2010).

En l’àmbit docent, ha impartit classes com a professora associada a la Universitat de València i ha participat com a ponent en cursos i jornades en matèria de violència de gènere.

Articles relacionats