19.9 C
Gandia
Dilluns, 27 maig, 2024

LA SETMANA SANTA DE GANDIA EN 180 PÀGINES

El Saló de Corones del Palau Ducal de Gandia ha estat l’escenari este cap de setmana de la presentació del ‘Passio’ 2017, la revista oficial de la Setmana Santa de Gandia, així com el cartell anunciador i la guia de processons.
L’acte va comptar amb l’assistència de l’alcaldessa de Gandia, el delegat del Govern en la CV, el president de la Diputació de València, així com de la presidenta i padrina de la Setmana Santa, autoritats municipals i eclesiàstiques, germans majors, cambreres, assemblearis i públic en general.
En primer lloc es va presentar el cartell anunciador de la Setmana Santa 2017, obra de Céssar Climent, professor d’Educació çSecundària, qui va explicar que està inspirat en el rostre del Crist crucificat, de Velázquez, actualment en el Museu del Prado. La tècnica empleada és mixta, utilitzant una gamma de colors reduïda per a centrar tota la seua atenció en la figura de Crist.
Seguidament, es va presentar la guia de processons, una guia de butxaca, amb tiratge de 15.000 exemplars, en la qual es poden trobar de forma clara i concisa, els horaris i itineraris de tots els actes, processons i Sants Oficis de la Setmana Santa, a més, tenint enguany la novetat de presentar tres parts ben diferenciades en comptes de les dos tradicionals, afegint un criteri de cerca per Germandats, als ja utilitzats normalment de cerca per dies i per plànols de les processons comunitàries.
A continuació es va presentar la portada del Passio, que enguany ha sigut dissenyada per José Cosme Rodríguez, artista – investigador, doctor en Belles Arts, teòleg i director de la càtedra de “Art i tecnologia” en la UCV-IVAM.
Segons va explicar el seu autor, la portada està inspirada en dos vessants: una primera personal, la relacionada a la seua infància en la platja de Gandia, i d’altra banda, també una evocació al lloc on estem, a Gandia amb la seua platja, amb l’arena amb i el mar Mediterrani, per la qual cosa, com indica Cosme, “tenia sentit fer una proposta que tinguera a veure amb el lloc, no solament la part del centre de la ciutat, sinó també del mar”. A nivell tècnic, és un treball que intenta unir l’art contemporani amb la teologia, on l’espectador es qüestione plantejaments religiosos.
La presentació de la Revista Passio va estar a càrrec del vicepresident de Cultura de la Junta Major, José Ignacio Moreno Latorre, qui va detallar la composició del llibre que té de títol “Divinae Misericordiae”, del qual s’ha fet un tiratge de 2.000 exemplars, enquadernats en tapa dura i que consta de 180 pàgines a tot color.
El llibre ha sigut dissenyat i maquetat per Luis Muñoz i l’equip de Kazados Photos, i les separates del qual estan realitzades amb fotografies de la seua “Col·lecció DivinaeMisericordiae”.
El llibre consta de dues parts, una primera protocol·lària i institucional, amb els saludes de la Presidenta i l’abad, la presentació de l’Assemblea General, la Junta Directiva, el pregoner i la padrina de la Setmana Santa 2017, Carmen Gregori, així com la presentació del cartell i la portada del Passio, finalitzant aquesta part amb el Pregó del 2016, les fotografies guanyadores del XXXV Concurs Nacional de Fotografia i el monogràfic amb la història de la Germanor de La nostra Senyora dels Dolors.
La segona part està formada per articles i reflexions sobre la Setmana Santa, col·laboracions de les Germandats i un resum de les activitats realitzades, finalitzant amb els horaris dels Sants Oficis, actes processionals així com col·laboracions publicitàries. Una secció on enguany s’ha volgut posar més èmfasi a l’hora d’explicar totes aquelles activitats que duen a terme cadascuna de les Germandats de Gandia, no solament durant la Setmana Santa, sinó durant tot l’any, i que moltes vegades passen desapercebudes, però en realitat, tenen moltes més importància, per la qual cosa s’intenta recalcar que la vida de les confraries en particular, i de la Setmana Santa en general, es vertebra per totes les activitats i tots els actes que s’organitzen i desenvolupen al llarg de l’any.
Va finalitzar l’acte amb el lliurament dels primers exemplars a l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, al delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, al president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, a la presidenta de la Junta Major, Mª José Martí, l’abat i consiliario de la Junta Major, Ángel Saneugenio i la padrina de la Setmana Santa, Carmen Gregori.
Finalment, des de la Junta Major de Germanors, s’ha agraït especialment a la Diputació de València la seua col·laboració en la impressió d’aquest llibre.

Articles relacionats