10.9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

La Selecció Valenciana  obté medalla de bronze amb José Luis Pascual (Vilallonga) com el jugador més destacat

– Des del divendres 14/05 i fins al diumenge 16/05 es va celebrar a Gandia el XXVI Campionat d’Espanya de billar en 3 bandes de Seleccions Autonòmiques.

En l’esdeveniment es van donar cita 8 Autonomies i 9 seleccions: Andalusia, Catalunya, Madrid, Múrcia, País Basc, Castella-la Manxa, Navarra i Comunitat Valenciana que participarà amb 2 equips: Valenciana A i Valenciana B. Nou Seleccions per a la disputa del títol de Campió d’Espanya.

Aquest campionat de seleccions autonòmiques, compta amb un gran arrelament en el món del billar, sent tot un clàssic, quan es parla de competicions per equips.

La Selecció Valenciana A va alinear a: Enrique Peñalva (València), Jose Gomez (Elx), Ivan Mayor (Ibi) i el jugador local Jose Luis Pascual (Vilallonga)

Mentre que la Selecció Valenciana B, va alinear a una selecció composta pels millors joves valencians, acompanyats per jugadors amb més experiència. Així els joves alineats: Dani Sainz (Montcada-18 anys), Luis Mira (Onil-18 anys) i Toni Garcia (Castalla-15 anys). Sainz, Mira i Garcia van debutar amb la Selecció Valenciana i van ser acompanyats per l’experimentat jugador gandià Paco Estruch i el Director Esportiu de la Federació Valenciana Javier Palazón.

La Selecció A i B estaven englobades en el Grup C al costat del vigent campió del torneig, la Federació Madrilenya. El primer enfrontament fratricida entre l’A i la B, amb el resultat de 8-0 a favor de l’absoluta. Ja en el 2 enfrontament entre la Valenciana B i la Madrilenya, els joves valencians van perdre per 6 a 2, encara que van estar a punt de donar la campanada. L’enfrontament entre Valenciana A i la Madrilenya es va resoldre amb un 6-2 a favor dels valencians, que els donava la passada directa a semifinals.

En els altres grups no van saltar les sorpreses i van classificar com a primers Catalunya i Murcia, repescant a la selecció de MadridRILENYA com a millor segon dels 3 grups.

Les semifinals estaven servides València i Murcia, que es va resoldre a favor dels murcians per 6-2, gràcies a la gran actuació del jugador murcià David Zapata amb un partit de 40 caramboles en 12 entrades.

pascual estruch chef amadeo gandiaEl jugador més destacat de la Selecció Valenciana va ser Jose Luis Pascual que va guanyar tots els seus enfrontaments particulars amb una mitjana d’1,124.

En l’altra semifinal entre Madrid i Catalunya, es va resoldre amb claredat per als catalans, davant una selecció madrilenya que no va estar en el seu millor moment.

La gran final entre Murcia i Catalunya, sens dubte el nivell mostrat pels murcians durant tot el campionat els va servir, també, per a emportar-se la gran final amb relativa facilitat, per un contundent 8-0.

Així el resultat final va ser Campió Murcia, Subcampió Catalunya i el tercer lloc per a la selecció Valenciana.

Un altre aspecte a destacar de rellevància és la retransmissió per internet de les 4 taules, amb un gran dispositiu de marcador i imatges en línia, que va experimentar com a novetar dins de la comunitat del billar a través del portal de retransmissions de la Federació de Billar de la Comunitat Valenciana

Les mesures de seguretat van prevaldre en l’esdeveniment perquè, es va realitzar sense presentació oficial, sense clausura oficial i sense assistència de públic, a les quals cal afegir: normes de neteja, desinfecció, distancia seguretat i altres.

Articles relacionats