24.2 C
Gandia
Dimecres, 31 maig, 2023

La Safor rebrà més de 4 milions d’euros de la Diputació

  • La Safor rebrà més de 4 milions d’euros de la Diputació en el primer lliurament del Fons de Cooperació 
  • La corporació triplica l’assignació del Consell als municipis valencians gràcies a una dotació extraordinària via superàvit que eleva l’aportació global al Fons d’enguany a 60 milions d’euros

  • El repartiment dels primers 40 milions deixarà 620.000 euros a Gandia i 340.000 a Oliva, enfront dels 54.000 de Castellonet de la Conquesta, la localitat menys poblada de la comarca

 La comarca de La Safor rebrà 4.018.218 euros de la Diputació de València en el primer lliurament del Fons de Cooperació Municipal que la institució provincial realitzarà als ajuntaments en el marc d’este pla conjunt amb la Generalitat. La partida forma part dels 40 milions d’euros pressupostats inicialment en els comptes de 2022, als quals la Diputació sumarà una dotació extraordinària de 20 milions d’euros via superàvit, amb la qual tornarà a triplicar l’assignació del Consell al Fons per als municipis valencians.

El primer lliurament del fons provincial concedix a La Safor una mica més del 10% dels 40 milions pressupostats per als 266 municipis de la província i les tres entitats locals menors. En funció de la població i amb criteris correctors en favor dels ajuntaments amb menys recursos, el repartiment a la comarca deixarà 620.000 euros a Gandia, que frega els 76.000 habitants, i 340.000 a Oliva, amb un cens de més de 25.000 persones, enfront dels 54.000 euros de Castellonet de la Conquesta, que segons l’INE comptava en 2021 amb 139 habitants.

Safor Diputacio

Tavernes de la Valldigna és el tercer municipi amb una major dotació –poc més de 272.000 euros– mentre que Xeraco, Vilallonga, Bellreguard, la Font d’en Carròs, Simat de la Valldigna, Daimús, Miramar, Piles, el Real de Gandia, Almoines i Xeresa superen els 100.000 euros. La resta, fins als 31 pobles de la comarca, compten amb una assignació entre els 54.000 euros de Castellonet de la Conquesta i els 98.000 de Beniarjó i Ador.

Una eina eficient

El president de la Diputació, Toni Gaspar, recorda que el Fons de Cooperació Municipal “és una eina que no sols posa de manifest la importància de la col·laboració institucional, sinó que ha demostrat ser un instrument molt eficaç perquè les ajudes arriben de manera àgil i directa als ajuntaments, eliminant burocràcia i permetent destinar els diners tant a inversió com a despesa corrent”.

Un any més, la institució que dirigix Gaspar confirma la seua aposta per este Fons i les ajudes directes als municipis. El responsable d’Hisenda, Vicent Mascarell, explica que inicialment “es duplica l’aportació de la Generalitat a la província i, en última instància, es triplicarà amb una assignació extraordinària de 20 milions d’euros extreta del superàvit del passat any, que també reserva una partida de 10 milions d’euros per a l’ampliació i construcció de centres socials en el marc del ‘Pla Convivint’”.

Articles relacionats