14.7 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

La Safor i la Marina queden excloses de les bonificacions per l’ús de l’AP-7

El ministre de Foment, José Luís Ábalos, ha anunciat este dijous que al febrer  entraran en vigor les bonificacions per a l’ús de l’AP-7 amb l’objectiu de reduir la perillositat en el tram de N-340, però només per a un xicotet tram valencià entre Torreblanca i Peníscola, a la Plana Alta i el Baix Maestrat. La Safor i la Marina, on la N-340 travessa encara importants municipis, no es veuran beneficiades per les bonificacions. 

El portaveu i senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha titllat de “molt mala mesura” i “una estafa” l’anunci fet avui pel ministre de Foment. “Es compleix així, tard i malament, un compromís del ministre que va dir a l’estiu que es bonificaria l’autopista al territori valencià, demorant durant mesos la moció de Compromís aprovada al Senat de forma molt miserable”, ha assenyalat Mulet.

Per al senador valencianista “un poc més les mesures d’Ábalos arriben amb la concessió ja extingida, un fet vergonyós, ja que si ja de per si és lamentable que l’anunci siga per a tan sols uns quilòmetres, ignorant les realitats de diferents comarques mancades de variants i on la gratuïtat de l’autopista suposa la millor solució possible, més ho és un anunci que sembla anar més de la mà dels interessos de l’empresa que dels usuaris de les carreteres i veïns d’aquestes poblacions, castigades a suportar un elevat trànsit per la nefasta planificació viària que socialistes i populars han realitzat al País Valencià en els últims anys”.

El portaveu de Compromís lamenta “aquesta nova ocurrència d’Ábalos, que menteix de forma compulsiva, a l’anunciar mesures urgents que després dilata en el temps i sempre amb els mateixos interessos pel mig”.

Mulet ha anunciat també que la petició de Compromís d’alliberar el tram Safor-Marina Alta, per acabar amb els problemes dels veïns dels municipis per on discorre la N-332 “ha estat frenada i rebutjada d’una manera molt clara pel Govern, que treballa amb l’objectiu d’anar preparant l’autopista per a la implantació de l’eurovinyeta que ens portarà el ministre Ábalos en pocs mesos”.

La resposta indica que “el Govern no creu convenient establir ara aquesta mesura, atesa la data pròxima de finalització de la concessió (finalitza el 31 de desembre de 2019) i que l’esmentat alliberament de peatge suposaria un cost per a l’Administració en haver de compensar la societat concessionària pel restabliment del seu equilibri econòmic-financer”. Mulet ha recordat que aquesta compensació no ha estat ni valorada econòmicament i que, de ben segur suposa una solució mediambiental i econòmicament més eficient i ràpida que la construcció de noves variants amb el que això suposa d’ocupació del territori i cost.

Articles relacionats