24.9 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

La Run Càncer Gandia torna a ser presencial 

– La prova solidària arrancarà el 24 d’octubre a les 11 hores des de la Plaça del Prado amb un recorregut de 7 km i uns altres 6 km no competitius.

– Lydia Morant, regidora d’Esports: “Esperem gaudir d’una carrera solidària amb gran participació i respectant en tot moment la normativa actual”.


– Maribel Codina, presidenta de l’AECC: “La recaptació que anirà íntegrament destinada a la investigació contra el càncer”.


– Liduvina Gil, responsable de Sanitat: “Aquesta cursa esportiva ajuda a la investigació contra el càncer i també a la conscienciació social sobre una vida saludable”.

La regidora d’Esports, Lydia Morant, acompanyada de la responsable de Sanitat, Liduvina Gil, la presidenta de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Gandia, Maribel Codina, i el director de la ‘Carrera Solidaria Gandia Contra el Càncer’, Sergio Sahuquillo, ha presentat aquest matí en roda de premsa el retorn de la a la nostra ciutat de la VII edició d’aquesta prova que inclou una carrera de 7 quilòmetres i una marxa de caràcter no competitiu (caminada) d’aproximadament 6 km que se celebrarà el dia 24 d’octubre a les 11 hores, amb sortida en la Plaça del Prado.

“Després d’un any sense esdeveniments esportius, i gràcies a la flexibilització de les mesures sanitàries que ens permet reprendre a la normalitat, esperem gaudir d’una carrera solidària que torna després de dos anys amb gran participació i respectant en tot moment la normativa actual”, ha destacat Morant, qui ha reivindicat la pràctica esportiva com sinònim de salut i com acció que ajuda a disminuir les probabilitats de patir aquesta malaltia.

Per finalitzar, la responsable d’Esports ha volgut agrair a cadascun dels participants que contribueixen a aquesta bona causa, així com a tots els agents implicats (AEEC, Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja, Voluntariat…) per la implicació, l’organització i la col·laboració per al correcte desenvolupament d’aquest esdeveniment.

En la seua intervenció, Codina ha agraït la participació de la gent, que està cada vegada més conscienciada, i ha explicat que “la recaptació que anirà íntegrament destinada a la investigació contra el càncer”. Així, les inscripcions tenen un cost de 5 euros i es poden realitzar tant a través de la web TopRun, en la junta local de l’AECC o en la mateixa zona de sortida fins 30 minuts abans de l’inici de la prova (llocs on s’arreplega el dorsal), i la samarreta, elaborada amb botelles de plàstic, es pot adquirir per 6 euros a les farmàcies i altres establiments que disposen del cartell.

D’altra banda, Gil ha reivindicat que “Programes com aquesta cursa esportiva ajuda a la investigació contra el càncer i també a la conscienciació social sobre una vida saludable”, ha reivindicat Gil, qui ha remarcat que els fons es destinaran a cinc centres d’investigació valencians: Fundació Fisabio, Hospital Universitari i Politècnic La Fe, UPV, UV i Centre  d’Investigació Príncipe Felipe (CIPF).

Per exposar algunes xifres, també ha manifestat que cada any a la Comunitat Valenciana hi ha al voltant de 27.300 persones afectades per la malaltia de major impacte sobre la salut, la qual, enguany, presenta una incidència de 552 casos/100.000 habitants i un increment del 3% en homes i un 10% en dones.

Finalment, Sahuquillo ha fet valdre que en una setmana s’ha recaptat el 10% equivalent a tot el que es va aconseguir l’any anterior amb l’esdeveniment virtual.

Articles relacionats