La rectora de la UV Mavi Mestre recull a la Font d’En Carròs el guardó Ferrer i Pastor

Maria Josep Escrivà.

El Guardó Ferrer i Pastor és la màxima distinció creada per la Mancomunitat per a reconéixer l’especial tasca o labor realitzada per persones, institucions, associacions, empreses o col·lectius de la Safor que en les seues activitats ja siguen artístiques, culturals, esportives, cíviques, professionals o investigadores hagen destacat d’una forma pública i notòria, afavorint els interessos de la Safor i el seu progrés cultural, econòmic o social en general.

La rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, ha recollit este divendres el XIII guardó Francesc Ferrer i Pastor en un acte celebrat a la Font d’En Carròs, en el que l’escriptora del Grau Maria Josep Escrivà va rebre també el guardó que l’acredita com a guanyadora del XXVII Premi de Narrativa Infantil Carmesina de la Safor 2018.

La rectora, natural d’Oliva, s’ha mostrat agraïda a la Mancomunitat de la Safor i a la Fundació Ferrer i Pastor pel guardó.

La concessió es va produir al ple de la Mancomunitat el 19 de juny, on per unanimitat es va concedir el XIII Guardó Francesc Ferrer i Pastor 2018 a Mavi Mestre, per ser la primera dona que accedeix al Rectorat en els més de 500 anys d’història de la Universitat de València.

Aquest Guardó no té dotació econòmica, consta d’una escultura que simbolitza la comarca de la Safor-Valldigna dissenyada i creada per l’artista valler Josep Enric Grau.

L’acte de lliurament tant del Guardó Ferrer i Pastor com del XXVII Premi de Narrativa Infantil Carmesina s’ha celebrat ara a la Font d’en Carròs, coincidint amb el centenari del naixement de Francesc Ferrer i Pastor.

Relació de guardonats en les tretze edicions

I2001Francesc Ferrer i Pastor (a títol pòstum)
II2002Col·lectiu de Mestres de la Safor
III2006Grup de Danses Trapig de Beniarjó
IV2007Escola Politècnica Superior de Gandia (Universitat Politècnica de València)
V2008Joan Pellicer (a títol pòstum)
VI2009Pluja Teatre
VII2010Josep Piera
VIII2011Francisco Brines
IX2013Grupo Dulcesol
X2015Antonio Pellicer Martínez
XI2016Waldo Vila Gilabert
XII2017Pura Muñoz Cánoves

Et Pot Interessar