23.2 C
Gandia
Dijous, 8 juny, 2023

La prima línia roja de Telmo Gadea, president de les Falles de Gandia

Telmo Gadea, president de les falles de Gandia, s’enfronta a la seua pròpia “Rebel·lió en la Granja”, aprofitant el títol de la novel·la de George Orwell, perquè una àmplia majoria de falles estan en desacord amb l’esdevingut.

Recentment, algunes falles que pertanyen a la Federació de Falles de Gandia van tindre coneixement de presumptes irregularitats econòmiques realitzades des de la federació, segons les nostres fonts, aquestes han consistit en pagaments a una associació cultural que no és membre d’aquesta federació.

Tot això es remunta a uns anys arrere, quan l’Associació Cultura Falla Plaça Escoles Pies, va deixar d’existir, creant una nova associació cultural, en concret, l’Associació Cultural Antiga Universitat de Gandia ‘Escola Pia’, que continua utilitzant el nom de Falla Plaça Escoles Pies, però que ha canviat de NIF i nom social.

Aquesta situació va ser informada personalment i directament al president Telmo Gadea, en el seu moment, i des de llavors s’han efectuat pagaments econòmics des de la federació a una associació que no pertany a la Federació de Falles de Gandia i que no s’ha regularitzat la seua situació, ja que aquesta hauria de tractar-se com una nova incorporació i ser aprovada en assemblea.

Ahir es va celebrar una junta de govern extraordinària, però no es va constituir, entre altres coses, perquè va ser convocada sense complir els terminis marcats en els estatuts de la federació, per a tractar la situació de presumpta irregularitat consentida, siga per ineficàcia o no.

Una reunió en la qual es van exposar els fets esdevinguts i on Telmo Gadea va fer una defensa de la seua persona, comentant que el no sàvia res de la situació, que era un tema econòmic que ell desconeixia i del qual no se sent culpable, traslladant responsabilitats a la part econòmica. I on va assenyalar que aquests temes es tractarien en la pròxima assemblea que se celebrarà el dimarts dia 30 de maig.

La realitat és que la prima línia roja de Telmo Gadea, té dos tractes diferents, prima quan es tracta d’ell i gruixuda amb els quals no estan d’acord amb ell.

Com a president no pot desvincular-se de la responsabilitat de la presumpta irregularitat que s’ha produït, justificant que el no sap de la part econòmica, però si ha de saber que els estatuts de la federació indiquen que un nou NIF i una nova denominació signifiquen una nova associació i que ha de passar els tramites pertinents per a pertànyer a la federació de Falles de Gandia, cosa que no s’ha produït fins ara.

Telmo està obligat a responsabilitzar-se d’aquesta situació, i si no es demostra el contrari, hauria d’assumir la responsabilitat de l’esdevingut presentant la seua dimissió.

La línia gruixuda roja l’han patida recentment alguns membres de la Falla Plaça Prado, els quals han sigut criminalitzats per la comissió disciplinària quan se’ls va proposar 4 anys d’inhabilitació, perduda de recompenses i puntuacions acumulades, sense ser cridats a consulta prèvia, envers unes primeres al·legacions deixar fora a un dels acusats i continuar amb una nova proposta de sanció que consisteix en un apercebiment i sanció econòmica de 300 euros als altres.

Aquesta segona proposta, va tindre unes noves al·legacions per Jesús Escrivà Palonés, i que va ser fonamentada en cadascun dels seus punts, i que no van ser ateses, ni justificades per la comissió disciplinària per a continuar amb la mateixa proposta de sanció.

Telmo Gadea encara pot rectificar la situació de la comissió disciplinària, perquè els estatuts li donen capacitat per a fer-ho i així demostrar que la línia roja és igual per a tots.

Articles relacionats