24.2 C
Gandia
Dimecres, 31 maig, 2023

La premsa de paper perd la meitat de la seua penetració al mercat en quinze anys

La premsa tradicional ha perdut gairebé la meitat de la seua penetració en el consum de informació a Espanya des de 2003, segons un estudi de l’Associació per a la Investigació dels Mitjans de Comunicació (AIMC).

Les xifres reflexen que la premsa tradicional ha sigut una de les grans castigades en els últims anys. El descens generalitzat de lectors sumat a la baixada d’inversió publicitària en les versions del paper ha provocat un important llast en aquest sector, que any a any fa front a la pèrdua de lectors. 
L’estud de l’AIMCi, titulat ‘Marc general dels mitjans de comunicació a Espanya’, xifra en un 39,7% la penetració que la premsa tradicional tenia en 2003. Una xifra que baixa fins al 22,8% l’any 2018 i que es converteix en la dada més baixa de la història. A més, crida l’atenció que entre els tres diaris més llegits a Espanya, es colen dues capçaleres esportives, sent únicament El País el periòdic que es cola en aquest podi. 
El diari amb més audiència a Espanya al llarg d’aquests 15 anys continua sent Marca. No obstant això, la capçalera esportiva ha perdut 2,7 punts de la seua penetració en els últims 15 anys, passant d’un 7% l’any 2003 a un 4,6% en 2018, més d’un 30%. Són xifres similars a les d’El País, que cau 2,9 punts en aquests anys, malgrat ser el segon diari més llegit d’Espanya. Per part seua, el diari AS es queda en el tercer lloc, mantenint l’audiència del periòdic en els nivells que tenia en 2002 amb una penetració del 2,1%.
Aquestes són les principals capçaleres, però el mateix estudi deixa en quart lloc a El Mundo, amb un 1,8% i La Vanguardia en el cinqué lloc amb un 1,4%. El top ten el completen, La Voz de Galicia, que actualment compta amb una penetració de 1,3%; ABC i Mundo Deportivo, que comparteixen un 1% en 2018 i Sport i El Periódico amb 0,9%.

Articles relacionats