10.4 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

La Policia Nacional va vetlar per la seguretat del Pirata Beach Fest

• La Policia Nacional alça 220 actes i deté a 5 persones en el Pirata Rock Festival

• El festival va tindre lloc entre els dies 13 i 17 de juliol en el polígon Benieto de Gandia

• Van acudir 48.920 persones al llarg dels cinc dies i l’esdeveniment es va desenvolupar sense incidents
 
Agents de la Policia Nacional, en el marc del dispositiu policial desplegat entre els dies 13 i 17 de juliol en Gandia amb motiu de la celebració del festival de música “Pirata Rock” en el polígon Benieto, han detingut a 5 persones per diferents delictes, sent el més destacable un delicte contra la salut pública. Al festival han acudit més de 48.900 visitants i s’ha desenvolupat amb absència d’incidents i exempt de violència.

El dispositiu establit per a l’ocasió ha comptat durant tots els dies de la celebració del festival amb un total de 45 agents de Policia Nacional, tant de la Comissaria de Gandia, com de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR). Aquests han alçat 220 actes, 213 per tinença de substàncies estupefaents, 4 per possessió d’armes o objectes perillosos i 3 per desobediència, i també han recuperat un telèfon mòbil que figurava en les bases de dades policials com sostret.

La detenció d’una persona per un presumpte delicte contra la salut pública es va produir sobre la una i quart de la matinada del dissabte, quan els agents que formaven part del dispositiu especial, van observar en els voltants del recinte firal de Gandia a un home que en adonar-se de la presència policial va emprendre la fugida. No obstant això, els policies van aconseguir-ho i després d’un escorcoll superficial li van localitzar una bosseta amb un pes de 4,38 grams del que pel que sembla seria “cristall”, una tira de deu dosis del que sembla “LSD” i èxtasi amb un pes de 10,31 grams (21 pastilles), per la qual cosa va ser arrestat.

Així mateix, al costat de la Policia Adscrita, els agents van inspeccionar les instal·lacions a fi de corroborar que totes les mesures de seguretat es trobaren correctament. D’altra banda, també es va comprovar la zona sanitària, on a més es va instal·lar un “punt violeta” compost per una psicòloga i Policia Local per a atendre possibles víctimes de delictes sexuals i oferir informació, avisant als assistents que en cas de ser necessari alertaren immediatament a la Policia Nacional a través de la Sala 091.

Cal destacar que malgrat la gran afluència de visitants, el festival s’ha desenvolupat amb absència d’incidents tant de baixa com d’alta intensitat.

Article anterior
Compromís per Xeraco denuncia al Govern del PP de Xeraco, per les obres que han tallat els accesos principals a la Platja de Xeraco “Les obres, que duraran com a mínim fins al 15 d’agost, estan ocasionant retencions de més de mitja hora per anar del poble a la platja”. El PP de Xeraco ha començat a pavumentar aquest mes de juliol, l’avinguda Ronda de Brúguieres (principal accés a la carretera que va a la platja), i a fer el tram del carril bici des del final de l’Avinguda Ronda de Brúguieres a la rotonda de l’encreuament entre la platja, la carretera Natzaret-Oliva i la platja de Xeraco. Aquestes obres que no estan condicionades a cap termini d’execució perquè no depenen de cap subvenció, ja que s’estan fent amb el préstec de vora 1 milió d’euros que ha fet el PP (préstec al qual ens van oposar des de Compromís), han començat a fer-se el mes de juliol. Obres que s’haurien pogut començar a fer a partir de la segona quinzena de setembre, ja que no es tracta d’obres urgents i que segons la licitació la seua durada era, en el cas del carril bici de 3 mesos i mig, i en el cas de la pavimentació de l’Avda Ronda, de 2 mesos. Des de Compromís per Xeraco no entenem com estan fent-se ARA aquestes obres que a més d’ocasionar problemes per accedir a la platja, estan afectant el veïnat de l’Avda Ronda que en ple estiu i onada de calor ha de tindre les finestres tancades per la pols i l’olor de quitrà que ocasiona qualsevol obra de reasfaltat. La mala actuació del PP està perjudicant la nostra platja, al nostre veïnat i als nostres agricultors, ja que s’estan utilitzant el Camí de les Marjals, on es pot circular en doble sentit, inclòs la circulació de vehicles pesats, com els tràilers que no poden accedir als magatzems de taronja que estan entre el poble i la gasolinera, i el Caminàs que uneix l’Avinguda Ronda i la carretera Natzaret-Oliva, coneguda com a la carretera del Grau, sent aquest l’únic accés per anar del poble a la platja de Xeraco. En aquest sentit li demanem al PP que retarde al mes d’octubre l’altra obra que s’ha licitat i adjudicat, ja que també afecta una zona de la platja.
Article següent

Articles relacionats