La policia intervé 500 plantes de marihuana en un pis de Gandia i deté al responsable

Agents de la Policia Nacional han desmantellat un punt de cultiu accelerat i distribució de marihuana en un habitatge de Gandia, en el qual es van intervenir més de 500 plantes, i han detingut a un home de 44 anys, d’origen lituà, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública.

Segons ha informat la Prefectura Superior de Policia en un comunicat, les recerques es van iniciar en tenir coneixement els agents que en un habitatge de la localitat es podria estar conreant marihuana. En l’immoble no vivia ningú però tots els dies acudia un home que prenia moltes mesures de seguretat en arribar i abandonar el lloc.

Els agents van establir un dispositiu de vigilància en els voltants del domicili i van esbrinar que l’habitatge estava destinat única i exclusivament al cultiu de marihuana. En el registre es va comprovar que en el saló havia instal·lat un hivernacle amb 320 plantes, amb totes les parets folrades amb material aïllant tèrmic, amb un sofisticat sistema hidropònic per al creixement sense necessitat de terra, la qual cosa facilita una major optimització de l’espai.

Hi havia també un sistema de reg individualitzat a cada planta i automatitzat, sistema de ventilació amb dues potents turbines, un filtre, ventiladors per a refrigerar l’ambient i dos equips d’aire condicionat. La llum i la calor eren proporcionats per un gran nombre de bombetes d’alta potència.

En una altra de les habitacions es va localitzar un altre hivernacle per al cultiu accelerat en el qual es van intervenir 214 plantes en procés de creixement, així com una altra estada dedicada a l’assecat, on es van intervenir 400 grams de cors secs.

Com a conseqüència de les recerques, els agents van detenir en els voltants de l’habitatge al sospitós com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública. El detingut, sense antecedents policials, ha passat a disposició judicial.

Et Pot Interessar