LA POLICIA DE GANDIA QUINTUPLICA LES SANCIONS PER COMPORTAMENTS INCÍVICS EN LA PASSADA CAMPANYA DE NADAL

L’Ajuntament de Gandia junt a la Policia Local han fet un primer balanç d’actuacions dels agents a la ciutat durant les passades festes de Nadal. Es va posar en marxa un pla de treball específic pensat per fer front als possibles problemes de soroll i seguretat davant l’augment de població en eixes dates festives. El dispositiu especial va començar a principis de desembre, quan es va reforçar el nombre d’agents de policia, alguns d’ells vestits de paisà, i ha continuat fins al dia de hui amb controls preventius.

 

La regidora de Seguretat Ciutadana i Convivència, Àngels Pérez, ha qualificat el balanç de les actuacions com “molt esperançador i positiu. A hores d’ara hem fet la valoració dels resultats de la campanya i considerem que els resultats són esperançadors, sobretot per a eixos veïns i veïnes que venen patint la problemàtica del soroll i la manca d’educació i de civisme en determinades zones de la ciutat. Així doncs, es van plantejar diverses problemàtiques que es podrien generar, com són: estacionaments indeguts en càrregues i descàrregues i en zones per a vianants, robatoris o furts, venda ambulant, consum d’alcohol a la via pública isoroll, crits i altres actituds incíviques.Aquests problemes són els que es va decidir actuar de manera contundent per aconseguir que la nostra ciutat siga més amable i conciliadora”.

El pla d’actuació policial s’ha dut a terme en diferents zones de Gandia. Així, s’ha actuat en la zona del Centre Històric, a la Plaça del Prado i carrers adjacents, als centres comercials com són la zona de Carrefour, La Vital, Plaza Mayor i el polígon Myo, i als mercats de la ciutat.

Amb les dades a la mà cal destacar que en horari d’oci s’han imposat un total de 61 denuncies per mal estacionament en zones per a vianants, situació que s’espera que millore amb la reactivació dels pivots des de l’u de febrer. Hi ha més dades significatives que ha detallat elcap de la Policia Local, Marc Cuesta, qui ha afirmat que “si comparem la campanya del 2014-2015 amb la del 2015-2016 podem concloure que les dades són molt esperançadores. Pel que fa a cridar en el carrer i fer soroll hem passat de 7 a 38 denúncies, en quant al botellot de 14 a 69 denúncies i per fer necessitats en la via pública de 9 a 65 denúncies. Aquestes dades han sigut possibles gràcies a la implicació absoluta de tots els agents de la policia i també per tindre més agents de paisà. Vull destacar l’elevat grau de compliment amb la llei dels locals de la ciutat. Només hi hagut 4 denúncies per traure els gots al carrer. Els empresaris estan molt conscienciats i ja tenen personal per evitar-ho”.
Des de la Policia també s’ha assegurat que en general les queixes dels veïns respecte als locals ha abaixat notablement i que ara la major part són sobretot per molèsties de vivendes. Com a exemple s’ha explicat que el cap de setmana passat es van registrar 10 cridades per molèsties en vivendes en tota Gandia i també en el Grau i la platja. .
La regidora Àngels Pérezs’ha mostrat satisfeta per la faena feta i ha assegurat que “hem actuat al costat dels veïns i contra els qui no respecten les normes. Considere que estem en una línia d’actuació que sembla encertada per a tractar per una banda, de prevenir amb la presència policial, determinades conductes incíviques, i per altra banda, ajudar a millorar les relacions entre els hostalers de les zones d’oci i el veïnat. Primer, sempre, s’ha informat i no s’ha anat directament a posar denúncies”.
En eixe sentit, per tal de conscienciar a la població de les possible molèsties que es poden ocasionar, s’instal•larà pròximament un Semàfor de So al carrer Vallier. Així els qui disfruten de l’oci podran saber que quan es pose en roig s’estan superant els decibels permesos i s’està molestat el veïnat. Aquest Semàfor de So es va provar amb èxit a la Plaça del Beati anirà col•locant-se de forma itinerant als punts que es consideren problemàtics a la ciutat.

Et Pot Interessar