La platja de Gandia obri al públic el palau de congressos

El Palau de Congressos Baladre de la platja de Gandia ha obert al públic este divendres 3 d’agost amb quatre exposicions simultànies que hi romandran fins al tres de setembre. A l’acte han participat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el director general d’Ordenació del Territori, Lluís Ferrando, entre altres membres de la corporació. Es tracta d’un espai multidisciplinar de 1.350 metres quadrats, les obres del qual es van iniciar quatre anys, que permetrà donar cabuda a multitud d’activitats i congressos, i també estarà a disposició dels col·lectius locals.

Per tal de donar a conéixer l’edifici i les seues possibilitats, des del govern de Gandia s’ha organitzat una mostra que recull quatre iniciatives diferenciades. Els visitants podran trobar durant el seu recorregut a l’edifici diferents exposicions: La primera de les mostres és l’anomenada «Espai Baladre«, obra de l’arquitecte municipal Iñaki Belda, que dóna a conéixer el procés constructiu de l’edifici. La segona és l'»Espai Cultura«, formada per una obra escultòrica d’Abel Iglesias. Un artista nascut a Lleida però que resideix a València i que ha dissenyat per a aquest espai una peça de 10 metres de llarg, 5,5 d’ample i més de 3,40 metres d’altura amb la qual els visitants podran interactuar. La tercera és l'»Espai Natura«, organitzada pel departament de Gestió Responsable del Territori que acull panells descriptius sobre el Pativel i l’Anella Verda.

Finalment, l'»Espai audiovisual» on es projectaran diversos clips sobre Gandia, la seua oferta turística, ambiental i patrimonial. Un recorregut en imatges al voltant de tot el que la nostra ciutat pot aportar als visitants perquè Gandia és molt més que sol i platja.

 

Sobre l’edifici Baladre

L’edifici s’integra en l’entorn, on es podran realitzar activitats a l’aire lliure, una vegada finalitzades les obres d’adequació de la zona.

Les actuacions van començar el novembre de 2014, però van estar paralitzades durant mesos per problemes administratius relacionats amb modificats del projecte i pels impagaments del govern autonòmic del PP cap a la constructora.

El nou executiu local ha aconseguit que es reprengués l’obra, que es finança amb fons autonòmics del Pla Confiança. El projecte té un cost global d’1,9 milions d’euros, sufragat íntegrament per la Conselleria d’Obres Públiques. D’aquesta xifra, 1,35 milions d’euros es corresponen amb l’edifici, i la resta, amb les obres de l’entorn i els accessos a l’immoble.

A l’edifici, amb una capacitat per a mil persones, es podran celebrar actes multitudinaris, congressos, activitats d’oci, formatives o culturals. Una infraestructura molt demandada, sobretot pel sector turístic i que es presenta com una gran oportunitat que ajudarà a desestacionalitzar el turisme i que millorarà l’oferta hotelera i d’oci tant a l’estiu com fora de temporada estival en potenciar el turisme de congressos, un turisme congressual que es caracteritza pel seu alt poder adquisitiu (la despesa mitjana triplica el del turista de sol i platja) i que es desenvolupa entre els mesos de novembre a març.

Et Pot Interessar