19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

La Platja de Gandia acollirà el “BUA Fest” festival d’art urbà

• Els dies 28 i 29 de maig es pintaran 21 murals en la paret posterior dels banys situats en l’arena de la platja. Obres inspirades en el patrimoni, les tradicions, la gastronomia, la cultura o els espais naturals de la ciutat. La majoria, d’artistes locals.

• S’hi han organitzat també activitats complementàries, com ara tallers de grafiti i un concert del grup “Llobarros”.

El Departament de Turisme i Platges de Gandia, en col·laboració amb el de Cultura, ha organitzat la primera edició de BUA (Beach Urban Art). Es tracta d’un festival d’art urbà a la platja de Gandia que tindrà lloc el cap de setmana del 28 i 29 de maig.

Tal com ha explicat el regidor de Turisme, Vicent Mascarell, el BUA Fest és una acció per a promoure el destí de Gandia a través de l’art urbà. Durant el cap de setmana, es pintaran 21 murals inspirats en el patrimoni, les tradicions, la gastronomia, la cultura o els espais naturals de la ciutat. Aquests murals es pintaran en la paret posterior dels banys situats en l’arena de la platja i reemplaçaran els 17 murals dels ODS que van ser realitzats l’any passat. “Portarem una cosa tan urbana com els murals, al costat de la mar. És una nova excusa per a passar un cap de setmana divertit a la platja de Gandia veient a 21 muralistes i artistes reconeguts, en un espai emblemàtic com és l’arena, al mateix temps que ens promocionem com a destinació turística”.

“Gandia és ja un referent de l’art urbà i anem a demostrar-ho també amb un nou festival a la platja que donarà l’oportunitat a 21 artistes (molts d’ells procedents de la Borsa d’artistes locals) de mostrar el que som a través de la cultura”, ha destacat el regidor de Cultura, Nahuel González.

Paral·lelament als murals, s’han organitzat altres activitats, com ara tallers de grafiti i un concert en la sorra del grup “Llobarros”, una combinació de música exòtica i instrumental Rock & Roll, amb un poderós xou en viu, que animarà la platja el dissabte a la vesprada.

Articles relacionats