19.7 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

La pilota valenciana està de dol

– Ha mort Paco Cabanes, El Genovés, el pilotari més gran de la història ha mort als 66 anys després d’una llarga malaltia

Paco Cabanes, El Genovés, ha mort als 66 anys després de patir una llarga malaltia. Genovés ha sigut i serà una llegenda del món de la pilota valenciana, com a pilotari i com a un home enamorat del seu esport i per la tasca que ha realitzat des de sempre per a la promoció i consolidació al professionalisme de la pilota valenciana. Un pelotari que va alçar la passió als aficionats desenvolupant el seu joc i per la quantitat de trinquets que va inaugurar.

Paco Cabanes va nàixer el 1954 al poble que ell portava amb orgull com a sobrenom El Genovés, els seus inicis, sent xiquet, jugava al raspall, modalitat que va abandonar per a ser un mite de la modalitat d’Escala i Corda. El Genovés va dominar amb autoritat més de dos dècades l’esport autòcton de la Comunitat Valenciana. L’última aparició pública va ser fa unes setmanes en l’homenatge oferit a Rovellet al trinquet de Pelayo.

Paco que la terra et siga lleu, DEP.

Articles relacionats