La participació femenina en la 10K Noctura de Gandia supera la mitjana del circuit de curses

La 10K Nocturn de la Platja de Gandia-Memorial Toni Herreros manté des dels seus inicis una participació femenina que ronda el 30%, una xifra per sobre de la mitjana de dones en el Circuit de Curses Populars de la Diputació de València en 2017, que va ser del 25%. Esta és una de les dades que han destacat en la roda de premsa de presentació el president del Club d’Atletisme Safor Delikia Sport, Vicent Boscà, entitat organitzadora de la prova, i la regidora d’Esports, Lydia Morant. Tots dos han coincidit que, que encara cal treballar per a visibilizar l’esport femení, tot i que el percentatge és esperançador i molt positiu en una carrera mixta d’aquestes característiques.
La setena edició del 10 K Nocturn se celebrarà aquest dissabte, 9 de juny. Vicent Boscà recorda que des de l’edició de 2015, quan va morir Toni Herreros, la carrera ret un homenatge a qui va ser entrenador nacional d’atletisme i vicepresident del club, «una persona molt volguda al món de l’esport”. Les inscripcions ‘en línia’ segueixen obertes fins a les 23:59 hores d’aquest dimecres. L’eixida serà a les 21.30 hores des del carrer Clot de la Mota i la meta estarà situada en el passeig marítim Neptú. De moment més de 2.500 persones ja han confirmat la seva participació.
Per cinquè any consecutiu la carrera s’inclou en el circuit de la Diputació, que reprèn el seu calendari després del 10K de Manises del passat 12 de maig. Lydia Morant apunta que “és una de les carreres més ràpides de la província i perfecta per fer marca». En 2017 la van guanyar en categoria absoluta Hassane Ahouchar (Gaes Running Team), amb un temps de 29 minuts i 30 segons, i Fátima Ayachi (CA Cárnicas Serrano), amb 35:17.
Boscà afig que l’esdeveniment “posseeix a més un marcat caràcter turístic, ja que atreu a moltes persones de diversos punts del país, de fet aquest any estaran representades 21 províncies espanyoles, la majoria de València, seguides d’Alacant, Madrid i Albacete”. En aquest sentit, l’organització ha involucrat a empreses privades i diverses entitats amb la finalitat de que els participants no només vinguen a córrer sinó que allarguen la seva estada a Gandia i gaudeixen de tota la seva oferta. El president del club comenta que organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques “suposa molt treball per part de tots”, i ha agraït la col·laboració de l’ajuntament, dels voluntaris, així com dels agents de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i els sanitaris que treballaran durant aquesta jornada.

Fira del Corredor
El lliurament de dorsals serà el divendres, 8 de juny, de 18:30 h a 21 hores, i el mateix dissabte, de 10 h a 14 hores en el RH Bayren Hotel & SPA, aprofitant la Fira del Corredor, que aquest any com a novetat es realitzarà a l’interior de l’hotel amb diversos expositors i marques comercials relacionades amb l’esport i el “running”. Dissabte a la vesprada de 17 h a 20.30 h, els dorsals es lliuraran al costat de l’eixida, en l’avinguda de la Pau, prèvia presentació d’un document d’identificació acreditatiu. El lliurament de trofeus serà a l’esplanada del Club Nàutic.
L’itinerari, totalment pla i amb l’estampa de la platja gandiana, està homologat per la Real Federació Espanyola d’Atletisme. S’estableixen les categories junior, promesa, absolut, màster A, màster B, màster C, tant en modalitat femenina com a masculina, i la de corredors locals. Durant el circuit hi haurà un control d’avituallament aproximadament en el quilòmetre 5. La sortida es realitzarà en quatre calaixos separats en funció del ritme previst per cada corredor a realitzar la prova; per sota de 35 minuts, 40 o 45 minuts i per sobre d’aquest registre. La carrera serà cronometrada pel sistema de xip no retornable.
Respecte a la manera d’inscriure’s, aquells que competeixin en el Circuit de Curses de la Diputació de València l’hauran de fer a través de la web “www.circuitodiputacionvalencia.es”, i la resta al portal oficial de la carrera: “www.10kgandia.com”.

Et Pot Interessar