LA NOVA RTVV DÓNA PREFERÈNCIA A EXTREBALLADORS QUE HAGUEREN APROVAT OPOSICIONS

Així, figura en la proposta per a elaboració d’una proposició de llei del servici públic audiovisual que este dilluns s’ha aprovat en les Corts amb l’abstenció de Ciutadans, pel paper dels extreballadors, i el vot en contra del PP.

El text ha incorporat dos lleus modificacions a l’esborrany inicial ja que introduïx l’autorització al govern perquè puguen portar a terme la transferències de crèdits necessàries i el mecanisme de borses de treball com a procediment per a la contractació de personal temporal, tot i que esta es preveja com “una excepció”.

El portaveu de Podem, Antonio Montiel, ha destacat que esta proposta, a la qual s’ha arribat “en un temps rècord”, després de cinc sessions de treball, suposa “una fita històrica” perquè “trenca amb una anomalia democràtica”. Per esta raó, ha lamentat “l’última ruptura al diàleg” amb els vots particulars de C’S i PP i ha invitat que esta proposició de llei es presente de “forma immediata”.

“Volem que siga la tele i la ràdio dels valencians i que compte el que passa ací i en la nostra llengua”, ha ressaltat Cervera. Alhora, ha recalcat “el nombrosos mecanismes de control” amb la introducció a més “majories superreforçades” perquè “ningú tinga la temptació de creure que la tele li pertany perquè pertany al poble valencià”.

En canvi, Antonio Subiela, de C’s, ha justificat la seua abstenció, tot i que coincidixen en “la majoria”, pels drets donats als extreballadors. Així, ha criticat que s’òbriga una nova televisió “important els problemes de l’anterior perquè per això es reòbriga l’anterior”. Subiela ha destacat que per a C’s extreballadors són “tots” per la qual cosa els barems de valoració de l’experiència “no pot excloure ningú”. “Per a nosaltres és prou important com per no poder donar suport de manera clara i directa però estenem la mà per a poder-nos sumar”, ha assenyalat.

TEXT NORMATIU

Tots els membres del Consell Rector cessaran si la liquidació del pressupost anual determina un dèficit del resultat pressupostat amb una desviació igual o superior al 10%, o una disminució de més del 25% dels ingressos propis previstos llevat de causa justificada.

La direcció executiva de la Societat Anònima de Mitjans de Comunicació de la Comunitat Valenciana i de les altres societats dependents de la Corporació, correspon a la Direcció General. La proposta de la Direcció General correspon al Consell Rector, que convocarà el corresponent concurs públic perquè presenten la seua candidatura.

La programació i producció de la Corporació deuran “contribuir activament a la normalització de la llengua i cultures pròpies de la Comunitat i a la seua vertebració territorial”. Les informacions s’elaboraran amb “absoluta independència i transparència sense poder rebre instruccions ni directrius” i hauran de donar cabuda “a totes les opcions i opinions” i la corporació “haurà d’utilitzar al màxim els seus recursos propis tot i que propiciarà convenis específics”.

El finançament serà mixta i es materialitza en una compensació per la prestació de servici públic; els ingressos derivats de la comercialització de publicitat i els derivats d’altres activitats comercials i mercantils, així com altres que puguen recordar-se en un futur com percentatges procedents de quotes que es podran aplicar a la radiotelevisió comercial i de pagament.

El Govern proposa a la periodista Rosa María Mateo com administradora provisional de RTVE