19.7 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

La normalitat ha caracteritzat l’inici del curs escolar 2021-2022 a Gandia

– José Manuel Prieto: “Aquest curs escolar obri la pàgina de la normalitat i mantindrà els protocols de seguretat per garantir el benestar de l’alumnat”

– Carmen Fuster: “Vam començar el curs amb molta tranquil·litat, ja que tenim la confiança en els plans de contingència que van funcionar l’any passat”

El curs escolar 2021-2022 a Gandia ha començat hui amb normalitat en tots els trams d’edat. Així ho ha informat aquest matí l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, qui ha estat acompanyat per la regidora delegada d’Educació amb qui durant el matí ha visitat el col·legi Joan Martorell i les escoletes de Santa Anna i Corea on han conversat amb els responsables dels centres educatius.

Després de la visita, l’alcalde ha incidit que aquest inici de curs “obri la pàgina de la normalitat. Els equips educatius, els pares i les mares, les AMPA ens han transmés el seu optimisme davant el nou curs escolar que mantindrà els protocols de seguretat per garantir el benestar de tots” i ha incidit en l’aposta municipal per millorar la xarxa d’escoletes i de tots els centres formatius públics gràcies al Pla Edificant. “Tots els processos estan licitats, Gandia serà una de les ciutats valencianes que puga afirmar que ha renovat el seu parc educatiu”.

Pel que fa a la vacunació, la primera autoritat municipal ha informat que ara mateix el 50% dels alumnes d’ESO i batxillerat estan vacunats i que en 10 dies la xifra arribarà al 80%.

Per finalitzar la seua intervenció, Prieto ha volgut agrair a la comunitat educativa la seua feina i als pares i mares dels escolars “per confiar en una administració que creu fermament que som una ciutat educadora”.

Per la seua banda, Carmen Fuster la regidora ha informat que 13.377 alumnes s’han matriculat en els diferents centres escolars, un fet que suposa un increment de 40 alumnes respecte al curs passat.

Sobre l’obertura de centres, Fuster ha explicat que l’excepció de la jornada seran els alumnes de CEE Enric Valor que hauran d’esperar dos dies per incorporar-se a les aules a causa d’un retard produït per la manca de determinats materials per culpa de la pandèmia. “Volíem assegurar-nos que els xiquets i xiquetes del centre tingueren la màxima seguretat i per això el vam consultar amb les famílies i la Conselleria”.

Pel que fa a la seguretat, la regidora va informar que s’aplicaran els mateixos protocols que es van aplicar l’any passat i que van donar bons resultats. “Vam començar el curs amb molta tranquil·litat, ja que tenim la confiança en els plans de contingència que van funcionar molt bé l’any passat i van demostrar que els espais educatius són espais segurs”.

La regidora delegada d’Educació també va voler destacar l’augment de matriculacions a la Formació Professional i l’increment de cicles formatius que s’ha produït en el Veles e Vents (Espectacles i Mass Media; Serveis comunitaris a la societat; Promoció de la igualtat de gènere) i el Tirant lo Blanc (Cicle de Farmàcia i Grau superior d’electricitat). Sobre aquest increment de cicles, Fuster ha confiat que produïsquen “una millora de la recuperació econòmica social, ja que els alumnes donaran resposta a les necessitats de les empreses”.

La matriculació queda desglossada de la següent manera:

volta al cole gandia 1La Xarxa d’Escoletes Municipals compta aquest any amb 421 alumnes, 41 més que el curs passat. Pel que fa a educació infantil, són 1.780 alumnes els matriculats el que implica un descens de 75 estudiants.

En el cas de primera, la xifra ascendeix a 4.470 alumnes després d’haver incrementat en 28 persones respecte a l’any passat.

3.202 alumnes són els que cursaran l’ESO, 231 més que el passat curs mentre que en Batxillerat la xifra de matriculacions baixa en 279 persones fins a arribar als 1.031 estudiants.

En el cas de la Formació Professional, enguany s’arribarà a la xifra de 2.242 alumnes, fet que suposa un increment de 95 inscripcions.

Monitors Covid

Pel que fa als monitors COVID, la Conselleria d’Educació ha informat el govern municipal que aquest any hi haurà 28 persones destinades a aquesta tasca en els centres públics i que paral·lelament destinarà 159.120 € per desenvolupar aquest lloc en centres concertats i privats.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats