13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

La neteja de la marjal va a bon ritme a Xeresa

L’Ajuntament de Xeresa està abordant tota la problemàtica d’inundacions de la marjal. El pla d’adequació de la marjal està en marxa des de passades legislatures i l’actual govern veu viable acabar amb aquest problema durant aquesta legislatura.

L’Ajuntament de Xeresa ja ha abordat les tasques del pla de camins i séquies i amb el projecte de manteniment i millora de la séquia travessera. Altres fites importants han sigut les reunions fetes amb governs d’altres municipis i amb els veïns del mateix poble per a explicar el seu pla per a regular el sistema hídric de la marjal.

En aquest sentit l’alcaldessa ha anunciat dues actuacions més per a seguir abordant aquest problema. Un d’ells és l’anomenat “paro agrari”, que va començar a efectuar-se a principis d’aquest mes. Així, mitjançant el SEPECCLL, l’Ajuntament ha contractat a 8 operaris durant dos mesos que treballaran a jornada completa netejant diverses zones de la marjal de Xeresa. L’altra actuació és el pla de neteja del Canyar de Xeresa i dels Lluents. Després d’haver sigut sol·licitat a Conselleria per l’alcaldessa i haver-ho visitat, s’ha confirmat que prompte començaran aquestes accions de neteja.

Articles relacionats