13.9 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

LA NEGLIGÈNCIA ES LA PRINCIPAL LÍNIA D’INVESTIGACIÓ EN L’ORIGEN DE L’INCENDI DE CARCAIXENT

En declaracions als mitjans de comunicació després de presentar este dimarts el dispositiu de seguretat per a les eleccions generals del 26 de juny, Moragues s’ha referit així al segon incendi de més importància declarat la setmana passada a la província de València, que va començar dijous passat, està ja controlat i amb la zona d’origen, la xicoteta urbanització de Montecampo, “refredada”.

A partir d’esta investigació, ha indicat que “totes les línies estan obertes però una d’elles apunta a una negligència o imprudència en alguna crema agrícola inadequada”, per la qual cosa “s’està interrogant a la gent que va poder estar a prop”, ha reiterat.

Sobre el primer dels focs a la província, el declarat dimecres a Bolbaite, ja estabilitzat i que ha calcinat més de 1.500 hectàrees, ha recordat que la Guàrdia Civil “va detindre en a penes unes hores” un jove de 19 anys com a presumpte responsable, després del que “va estar un dia en la caserna de Canals i després va passar a disposició judicial” que ha decretat el seu ingrés a la presó.

En este sentit, ha recordat les “cauteles” a seguir durant el període d’estiu en zones de muntanya, arbreda o amb material altament combustible, com la prohibició de cremar a menys de 500 metres d’una zona forestal entre el 15 de juny i el 15 de setembre, no fer tasques de desbrossament en els dies que bufe el vent de ponent, així com “portar molta cura en la utilització del foc” en àrees d’oci. “Qualsevol espurna pot causar incendis de grans dimensions”, ha subratllat.

Articles relacionats