La Muixeranga de la Safor es va alçar davant de la Sagrada Família de Barcelona

La Muixeranga de la Safor va viatjar aquest cap de setmana a Barcelona com a colla convidada a la Diada de Festa Major de la Sagrada Família. Durant tot el cap de setmana, els dos grups van compartir local d’assajos i van visitar l’emblemàtic barri de la Ciutat Comtal. L’actuació s’emmarca dins de l’intercanvi que van segellar ambdues associacions l’any passat, quan els de la camisa verda van viatjar fins a Gandia i van actuar conjuntament al passeig junt amb el Moll dels Borja durant les festes del Grau.

L’actuació es va celebrar el diumenge i al costat dels de la Safor i els castellers de la Sagrada Família, va actuar també la colla de Berga. Al toc de dolçaines, gralles i tabals, es van alçar prop de 20 torres humanes davant la mirada emocionada de centenars de barcelonins i turistes que, aprofitant la seua visita a la basílica de Gaudí, es van quedar a contemplar l’espectacle.

Els de la camisa morada van realitzar cinc rondes, en les quals van muntar amb èxit totes les figures preparades. De totes elles, van destacar especialment les dues torres de cinc altures, denominades ‘Alta Clàssica’ (4-4-2-1-1) i ‘Trobada’ (8-4-2-1-1), ambdues molt aplaudides, doncs es tracta de composicions molt diferents de les castelleres i, per tant, poc habituals en terres catalanes. “Una actuació sempre és emocionant però aquesta ho ha sigut molt especialment pel lloc on ha sigut. És un privilegi poder estar ací. Per això fomentem els intercanvis amb altres colles, perquè muixeranga o castells és també fer pinya amb tots”, va explicar la mestra de la Safor, Marta Artés.

Des de Gandia van partir dissabte dos autobusos amb més de 100 persones. Els de la Safor van comptar amb la companyia i col·laboració de membres d’altres colles com la Marina Alta, Penyeta Blanca de Cocentaina, la Torrentina, la Muixeranga de Barcelona i la colla castellera de Viladecans.

Et Pot Interessar