18 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

La mostra ‘Picasso. El viatge del Guernica’ rep més  de 10.000 visites 

 

La mostra artística gratuïta ‘Picasso. El viatge del Guernica’, va tancar les portes 23 de juliol amb un èxit rotund d’assistència de 10.617 visitants (332 al dia) que s’han endinsat al Moll dels Borja des que s’inaugurara l’exposició el passat 23 de juny.

Aquest innovador projecte expositiu ha estat organitzada per la Fundación ‘La Caixa’, junt al Centro de Arte Reina Sofía i en col·laboració del Consistori local, amb l’objectiu de divulgar el coneixement cultural, científic i social a un públic més ampli, així com sensibilitzar la ciutadania sobre la influència de l’art modern i contemporani i dels seus creadors visuals del segle XX que han contribuït amb les seues obres a la nostra forma de veure el món, com és el cas dels pintors Salvador Dalí o Andy Warhol.

Així, la gent ha pogut gaudir del capítol històric de Picasso i la seua emblemàtica obra Guernica a aquest espai sostenible de 200 metres quadrats a la platja de Gandia, on han iniciat un viatge per la història de l’època amb el propòsit d’entendre la importància i el significat d’aquesta majestuosa obra pictòrica des de la seua creació a París en 1937 fins al seu emplaçament permanent al Museu Nacional Centro de Arte Reina Sofía en 1992.

‘Picasso. El viatge del Guernica’ es dividia en cinc àmbits que repassaven el recorregut de l’obra en les seues diferents fases, així com moments importants en la vida de Picasso que van ser determinants en la creació del quadre, a través d’audiovisuals, reproduccions fotogràfiques, cartells de l’època, facsímils de documents i dibuixos que pretenen explicar la història de la creació i els viatges d’una de les obres més representatives de l’artista més important del segle XX.

Articles relacionats