16.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

La millor fideuà del món ha sigut la del restaurant Casa Granero del municipi de Serra

– El restaurant Casa Granero de Serra guanya la 46 edició del concurs Internacional de Fideuà de Gandia

– José Manuel Prieto: “Hui fem un pas més cap a la normalitat i cap a la recuperació del pols de la ciutat que hem sigut. Vivim en una ciutat forta que, com el seu plat estrela, que va nàixer de la necessitat de reinventar-se, es reinventa també i es reposa de l’adversitat”

L’hotel RH Bayren&SPA ha acollit aquest matí la celebració del 46 edició del concurs Internacional de Fideuà de Gandia. Un concurs que, després de la deliberació d’un jurat d’experts, ha nomenat com a guanyador de la present edició al restaurant Casa Granero de Serra com el que realitza la millor *fideuà del món.

El premi juntament amb el collaret de Santa Isabel, va ser entregat al guanyador per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto.

L’esdeveniment d’enguany ha estat marcat per les restriccions derivades de la pandèmia i al mateix han acudit el diputat Provincial de turisme, Jordi Mayor; el director Territorial de Presidència de la Generalitat, Francisco Molina; l’edil delegat de turisme, Vicent Mascarell; el regidor de Turisme de FanoEttienn Lucarelli; a més de portaveus i regidors en el consistori, representants d’associacions sectorials i els integrants de la Junta Directiva de l’Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia encapçalats pel seu president Avelino Alfaro.

Prèviament al lliurament del primer premi, la primera autoritat municipal s’ha dirigit als presents per a agrair la seua participació en el concurs malgrat les circumstàncies sanitàries que han impedit la celebració d’un esdeveniment com anteriorment es realitzava.

Durant la seua intervenció, l’alcalde va destacar l’orgull que suposa veure com la fideuà arriba a restaurants d’altres països: “És com si una part dels nostres orígens, de la nostra essència, quedara” va afirmar i va agrair a totes les persones implicades en el concurs i en la promoció del nostre plat típic, ja que ajuden a “transmetre la nostra història, la nostra cultura i les nostres tradicions culinàries”.

Prieto va destacar l’augment de participants internacionals en aquesta edició i va agrair a Avelino Alfaro, president de l’Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia i a tot el seu equip el treball incansable realitzat malgrat la pandèmia.
“Hui fem un pas més cap a la normalitat cap a la recuperació del pols de la ciutat que hem sigut. Nosaltres vivim en una ciutat forta que, com el seu plat estrela, que va nàixer de la necessitat de reinventar-se, es reinventa també i es reposa de l’adversitat”.

Finalment, i abans d’entregar el premi a la millor fideuà de Gandia, Prieto va animar als presents a continuar portant el nom de Gandia i de la seua fideuà “allà on encengueu els vostres fogons, allà on continueu delectant als vostres comensals, com estic segur que feu cada dia, amb enorme esforç, dedicació i professionalitat. Perquè la cuina és, també, una benvinguda a una llar o a una ciutat”.

Guardons i premis entregats

· Diploma al guanyador del concurs de cartells: Socarrat Estudi

· Guardó “Fideuet d’honor”: Candela Ferrando*Megía

· Premi a les millors postres de taronja: Casa Picanterra, Cullera

· Premi al millor concursant estranger: Smoky Joe Caribbean Grill, Puerto Rico

· 3r premi Fideuà: Rte. Kayuko, Gandia
· 2n premi Fideuà: Rte. La Granja, Sueca
· 1r premi Fideuà: Casa Granero, Serra

Articles relacionats