13.9 C
Gandia
Dijous, 29 febrer, 2024

LA MESA DE TURISME DE GANDIA RENUNCIA A OBRIR OPERATIVES PER CAPTAR TURISME ESTUDIANTIL BRITÀNIC

La Mesa de Turisme de Gandia celebrada divendres va rebutjar, amb l’oposició del PP i els representants del sector, obrir operatives per captar turisme estudiantil britànic, després de les experiències que han viscut a ciutats turístiques com Salou per comportaments incívics. Sí es mantindran operatives per portar turisme estudiantil portugués, i per reforçar el mercat britànic.

 

El Grup Municipal Popular ha reaccionat a la reunió de la Mesa de Turisme de Gandia el dimecres, amb una denúncia d’indecisió per part del govern local en matèria de turisme. En eixa Mesa, entre altres, es va prendre l’acord de reactivar el Patronat Municipal de Turisme després de cinc anys. 

El PP veu, no obstant, un govern “incoherent i indecís” en matèria turística, i basa la seua acusació en diversos assumptes tractats en la reunió de la Mesa de Turisme. Segons el PP, s’acudirà novament a FITUR 2017 sense Pla Director Turístic, sense calendarització i sense operativa alguna.Lamenta a més que “es preocupen de reactivar el Patronat de Turisme, que va desbloquejar i va recuperar el PP”, i critiquen la decisió d’implantar el Sistema Integral de Qualitat Turística, sense que açò haja sigut comentat amb el sector turístic, la qual cosa va provocar queixes, segons els populars.

“El govern de Diana Morant, per fi assumeix que el camí a seguir és el turisme congressual que va dissenyar el PP, amb l’adhesió en l’anterior legislatura al Spain Convention Bureau i la construcció de l’Auditori de la Plaça Baladre”, apunta el PP.
El regidor del Grup Municipal Popular Pepe Just afirma que “ens preocupa que el govern de Diana Morant no tinga clar cap a on anar. Vivim d’inèrcia i de la bona situació econòmica d’Espanya, però cal crear diferenciació entre les diferents destinacions turístiques perquè trien Gandia”.

D’altra banda, el PP ha proposat en esta reunió de la Mesa que el govern definisca si opta per configurar a Gandia en una ciutat on càpien els festivals o cicles musicals o no. Referent a açò, el sector turístic va retraure que l’alcaldessa de Gandia demane ajuda per a portar festivals de música, “però en canvi impedeix als que ja hi havia desenvolupar amb normalitat les seues activitats”. El PP exigeix “concreció i definició”.

A més, els populars proposen impulsar el turisme d’alt poder adquisitiu, especialment el turisme MICE, el turisme Sènior (encara no està tancat en aquestes dates) reforçar el mercat francés, mantenir les operatives portugueses, obrir a través de l’AVT el mercat polonés, amb vols directes a València, i reprendre el mercat alemany.
El PP, juntament amb la resta del sector turístic, va rebutjar operatives de grups d’estudiants anglesos, que han sigut rebutjats a Salou. El PP considera que “el turisme de borratxera pel qual aposta Diana Morant, i que planteja assemblar-nos a Salou, no és el camí marcat pel sector”.

Pepe Just ha conclós afirmant que “creiem que es pot fer molt més. La nostra aposta passa principalment per augmentar l’oferta que dedica Gandia. Gandia és una ciutat universitària, a la qual li vindrà bé el turisme congressual. Finalitzar l’Auditori de la Plaça Baladre serà fonamental per a ajudar a aconseguir la desestacionalització del turisme en la Platja de Gandia”.

Articles relacionats