17.8 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

La Mancomunitat de Municipis de la Safor aprova el Pressupost més gran de la seua història

El Plenari de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, celebrat el 31 de maig de 2022, va aprovar per unanimitat dels membres assistents el Pressupost General de l’exercici 2022, que s’acompanya de la plantilla de personal i les bases d’execució del dit pressupost.

El pressupost de la Mancomunitat per a l’exercici 2022 ascendeix a la quantitat de 4.637.858 euros i amb un augment de 700.000 euros més que l’any anterior; això suposa un augment del 17,8%. Els comptes de l’entitat comarcal superen per primera vegada en la història els 4 milions d’euros, sent el deute zero.

La plantilla de personal estarà formada inicialment per un total de 85 professionals distribuïts pels diferents serveis que presta la Mancomunitat de Municipis de la Safor, sent representatiu l’ampliació de professionals en l’atenció de Serveis Socials.

La presidenta de la Mancomunitat de Municipis de la Safor ha assegurat que “es dona un nou impuls a la gestió dels serveis socials que es presten des de l’entitat i que els pobles més menuts no poden oferir per ells mateixos i avancem en noves inversions, com ara la ruta ciclovianants del Vernissa, el servei turístic o el de joventut”.

Pel que fa a les àrees d’actuació de protecció i promoció social, la partida pressupostària ascendeix a 3 milions, la qual cosa suposa un augment del 21,57% respecte de l’exercici de 2021, a causa de la implantació total del mapa del nou model de serveis socials impulsat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. D’altra banda, també hi ha un augment significatiu del Servei d’Ajuda a Domicili polivalent i dependència.

Quant al programa de Servei d’Atenció a la Salut Mental, Servei de Joventut, Gabinet Psicopedagògic, Agència de Promoció del Valencià i Arxius, el pressupost de l’entitat preveu més de 800.000 euros, la qual cosa comporta un augment del 20,78% respecte de l’any anterior.

El pressupost també contempla 50.000 euros de fons propis que junt amb els 250.000 euros atorgats per l’Àrea de Mobilitat de la Diputació de València per a l’execució de la Ruta Ciclovianants del Vernissa.

També es preveu invertir 50.000 euros en el nou Pla de Turisme cofinançat per la Generalitat Valenciana i la Diputació de València, amb un pressupost total de 150.000 euros.

El Plenari de la Mancomunitat de Municipis de la Safor va ratificar per unanimitat la major oferta d’ocupació de la seua història, 38 places per a estabilitzar la plantilla de treballadors i treballadores en totes les àrees de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

Articles relacionats