14.8 C
Gandia
Divendres, 1 març, 2024

La Mancomunitat de la Safor també reivindica el Dia Internacional de la Dona

Amb motiu del 8M, Dia Internacional de la Dona, l’Agència d’Igualtat de la Mancomunitat de Municipis de la Safor ha desenvolupat una sèrie d’activitats d’índole cultural i educatiu per a destacar la rellevància de l’educació en l’assoliment de la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones.

Tant la cultura com l’educació són enteses com a factors fonamentals per a la transformació de la societat i s’aposta per aquests dos àmbits majorment perquè són generadors de canvi i facilitadors de l’equitat social.

Al llarg del mes de març, en col·laboració amb l’Ajuntament de la Font d’en Carròs, tindrà lloc l’exposició “Dones amb molta Història”. Una exposició d’il·lustracions d’Empar M. Morales, mitjançant els quals es reconeix el treball de 18 dones que formen part de la història de la Comunitat Valenciana, rellevants en els seus camps professionals (cedida temporalment per l’Ajuntament de Rafelbunyol). De l’1 al 13 de març es podrà visitar a la Casa de la Cultura del municipi de la Font d’en Carròs i del 14 al 31 de març serà exposada a la biblioteca (Edifici Polivalent) del mateix municipi.

L’obra de dansa i teatre Besa’m 2.0, de Pepa Cases, ha sigut una altra de les activitats incloses en la programació del mes violeta. Destinada a l’alumnat del CEIP Francecs Carròs (la Font d’en Carròs) i l’alumnat de l’IES Vall de la Safor (Vilallonga).

Com a acte institucional, el dia 8 tindrà lloc la lectura del manifest “Feminisme i educació, un camí comú”, a les 11 hores, a la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Safor per part de les persones treballadores de l’entitat.

Al costat d’aquestes activitats s’han gravat dos vídeos com a accions de visibilitat per a les xarxes socials de l’Agència d’Igualtat i el Departament de Joventut (Calaix Jove) de la Mancomunitat. Un d’ells ha sigut protagonitzat per la plantilla de l’entitat i l’altre per la Xarxa de Corresponsals Juvenils de la Safor-Valldigna.

I per a finalitzar la campanya del #8M, el 28 de març Olga Cortés García, com a Agent d’Igualtat, donarà la xarrada “Les invisibilitzades” a la biblioteca municipal de la Font d’en Carròs.

Articles relacionats