21.1 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

La Mancomunitat de la Safor millorarà el cicle integral de l’aigua dels pous de Vilallonga

La Diputació de València ha concedit una subvenció per a la millora del cicle integral de l’aigua “Reacciona 2021” a la Mancomunitat de Municipis de la Safor per un valor de 96.116,31 euros, amb la qual ha sufragat el 100% de les inversions en la dita millora.

L’objecte fonamental del projecte presentat a Diputació “Adequació i equipament del sondeig núm. 1 i del sistema en alta de la Safor” eren les actuacions necessàries per a adequar i equipar el sondeig núm. 1 del sistema en alta de la Safor.

La comarca de la Safor està ubicada en la costa sud-est de la província de València, formada per 31 municipis i amb capital a Gandia. Aquesta comarca tenia, en l’any 2012, una població de 182.520 habitants. La seua extensió superficial és de 430 km² i té una densitat de població de 424,47 hab./km².

L’únic punt de producció de tot el sistema de distribució en alta de la Safor està format per un únic sondeig, el pou núm. 2 de la Mancomunitat, ubicat al municipi de Vilallonga.

A causa del consum del sistema, aquest sondeig està en funcionament quasi les 24 hores al dia, fet que el converteix en el punt estratègic en el subministrament d’aigua a tot el sistema.

Junt amb aquest pou hi ha una segona perforació que es trobava sense equipar. El seu equipament ha servit per a dotar-la d’una alternativa de subministrament al punt actual de producció.

D’aquesta manera, en cas d’emergència per una avaria en l’equip electromecànic actual, es pot posar en funcionament aquest segon sondeig sense que es produïsca el desproveïment a la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

Un altre dels principals avantatges és la possibilitat de treballar amb ambdós sondejos de manera alternativa, de manera que es produirà un menor desgast en els equips electromecànics i s’incrementarà la seua vida útil.

L’equip de bombeig instal·lat és un equip amb les mateixes característiques a l’existent en l’actualitat.

Per tant, amb aquesta subvenció s’ha pogut realitzar d’una banda, una nova implantació, millora o renovació d’infraestructures de proveïment d’aigua potable domiciliària o sanejament; i, d’altra banda, l’automatització, el telecontrol o digitalització del subministrament d’aigua potable domiciliària o sanejament.

Articles relacionats