12 C
Gandia
Dissabte, 2 març, 2024

La Mancomunitat de la Safor llança la campanya “Cal saber: Joves contra la LGTBIFòbia”

 

L’Agència de Promoció del Valencià llança la campanya “Cal saber: Joves contra la LGTBIFòbia”, realitzada conjuntament amb el Servei de Joventut i l’Agència d’Igualtat de la Mancomunitat de Municipis de la Safor, amb la col·laboració de la Xarxa de Corresponsals Juvenils, formada per alumnat de diferents centres educatius, després de recollir les seues necessitats i propostes de la gent jove.

El 17 de maig és el Dia Internacional contra la LGTBIFÒBIA, el perjudici social i cultural que consisteix en el rebuig i la discriminació cap a les persones LGTBIQ+. Per això, amb aquesta campanya es pretén combatre la LGTBIFòbia entre la població juvenil de la comarca de la Safor.

La campanya consta d’un cartell i un díptic informatiu que pretén informar i donar a conéixer tots els conceptes al voltant de la DIVERSITAT, és a dir, les diferents realitats sexoafectives i de gènere que existeixen en la nostra societat.

En la societat actual tendim a pressuposar l’heterosexualitat de les persones amb les quals interactuem diàriament, deixant de banda i, fins i tot, rebutjant altres realitats, com ara persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i queer.

“Aquest rebuig es reflecteix en la manera en què usem el llenguatge en la comunicació diària, sobretot en la llengua oral. Per aquest motiu, aquesta campanya pretén conscienciar l’ús d’un llenguatge lliure d’expressions homòfobes, a fi que la joventut contribuïsca a crear un món més just i igualitari i a trencar amb la concepció binària, home i dona, que exclou moltes realitats relacionades amb la diversitat sexual i de gènere”.

D’aquesta manera es contribueix a aconseguir una comunicació inclusiva i igualitària. La campanya serà distribuïda als 31 municipis de la comarca i en els centres d’Educació Secundària de la Safor.

Articles relacionats