25.6 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

LA MANCOMUNITAT APROVA PER UNANIMITAT EL I PLA JOVE DE LA SAFOR

La Mancomunitat de Municipis de la Safor va aprovar en el Plenari Ordinari celebrat dijous 20 de setembre el primer Pla Jove de la Safor 2021-2025, elaborat pel Servei del Calaix Jove de la Mancomunitat.

La Mancomunitat compta amb un Servei de Joventut, el Calaix Jove, que va iniciar la seua trajectòria ara fa tres anys, així doncs, aquest pla vol fer un pas més enllà i fiançar les polítiques de joventut comarcals. El Pla Jove és una eina de treball integral, imprescindible per tal de definir, impulsar, coordinar, desenvolupar i implementar polítiques públiques de joventut al nostre territori. Es tracta d’un document formal on s’arreplega, després de la realització d’un diagnòstic, les propostes del servei de joventut de la Mancomunitat, a fi de cobrir les necessitats i mancances detectades de la població jove.

L’elaboració d’aquest diagnòstic que conforma el pla ha partit d’un procés de participació pública a través del I Fòrum Jove Comarcal i les entrevistes a joves de la comarca.

El fòrum jove és una ferramenta de debat i proposta juvenil per a posar a l’abast de la població jove la possibilitat de participar del disseny de les polítiques locals.

Es tracta de conèixer quina és l’opinió del jovent respecte els temes que l’involucren en la seua quotidianitat i quines possibles solucions proposa.

Aquest, junt a les entrevistes a persones joves, van ser els passos previs a la redacció del Pla Jove.

Le Pla Jove de la Safor es publicarà e el portal de transparència de la seu electrònica de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

Articles relacionats