14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

La iniciativa “T’ajudem en els deures” aten a 45 alumnes de Primària

• 45 xiquets i xiquetes de Primària es beneficien del servei ‘T’ajudem en els deures’ durant el primer mes d’aquesta edició 2021

• L’IMAB de Gandia va posar en marxa l’edició d’enguany a finals del mes de gener per reforçar les tasques escolars dels xiquets i xiquetes de Primària en temps de pandèmia.

• Fins ara s’han inscrit 45 menuts i menudes que les mestres han organitzat en grups de treball de màxim 10 persones, un per cada curs de 1r a 4t, i dos per cada curs de 5é i 6é.

• Les sessions, que han comptat amb nou material informàtic, s’han realitzat de dilluns a divendres i han durat 12 hores diàries (una i mitja per cada grup).

• José Manuel Prieto: “Les biblioteques han de tindre aquest nexe d’unió amb l’aprenentatge i la convivència en comunitat. Intentem, telemàticament, que aquests vincles es mantinguen”.

• Toni Ordiñana: “Si la iniciativa funciona i té èxit és perquè disposem d’un magnífic equip de mestres que amb el seu saber fer, la seua paciència i la seua professionalitat fa que el servei continue endavant i que cada vegada tinga més demanda”.

El regidor delegat de la Xarxa de Biblioteques Municipals, José Manuel Prieto, ha presentat aquest matí el balanç sobre el primer mes de funcionament de la iniciativa ‘T’ajudem en els deures’ d’aquesta edició 2021 que ha posat en marxa l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de Gandia (IMAB) per segon any consecutiu.

Així, Prieto ha destacat que “l’èxit de participació d’aquesta edició demostra que segueix sent un servei demandat, utilitzat, i que aquesta funció social de les biblioteques segueix acomplint amb la vocació que tenen els nostres tècnics”. De la mateixa manera, ha incidit en què “les biblioteques han de tindre aquest nexe d’unió, no sols amb l’aprenentatge, sinó amb la convivència en comunitat. Intentem, telemàticament, que aquests vincles es mantinguen amb aquesta tasca de suport escolar”.

Cal recordar, que l’organisme local va iniciar la campanya el passat 26 de gener amb la intenció d’oferir, un any més, suport extraescolar online a tot l’alumnat de Primària (de 1r a 6é) de la ciutat que ho necessitara i reforçar, així, el ritme de les tasques escolars que estan fent els menuts i menudes a casa en una situació actual marcada per la pandèmia.

D’altra banda, el coordinador de la Xarxa Municipals de Biblioteques de Gandia, Toni Ordiñana, ha destacat que durant el mes de febrer “el servei ha tingut una magnífica acollida” amb la inscripció de 45 xiquets i xiquetes dels diferents cursos de Primària, “una xifra superior a la que vam tindre durant el confinament de l’any passat”. En aquest sentit, Ordiñana ha emfatitzat que “si la iniciativa funciona i té èxit és perquè disposem d’un magnífic equip de mestres que amb el seu saber fer, la seua paciència i la seua professionalitat fa que el servei continue endavant i que cada vegada tinga més demanda”.

Més en detall, el personal docent ha organitzat als menuts i menudes en 8 grups de treball de màxim 10 persones, un per cada curs de 1r a 4t, i dos per cada curs de 5é i 6é, els quals s’han constituït de la següent manera: 5 persones en el 1r curs; 9 en 2n; 4 en 3r; 9 en 4t, 10 en 5é i 9 en 6é. Respecte a les sessions, les mestres han dedicat 12 hores diàries (una i mitja per cada grup) de dilluns a divendres per a reforçar les tasques escolars dels infants i infantes.

Així mateix, Ordiñana ha afegit que les biblioteques han comptat amb la incorporació de nou equipament informàtic i ha aclarit que el personal docent es posarà en contacte amb l’alumnat per resoldre de manera personalitzada els dubtes que no s’hi hagen pogut resoldre durant les sessions.

Finalment, recordar que per poder fer ús d’aquest servei, les famílies interessades poden inscriure’s prèviament acudint de manera personal a les biblioteques, telefonant al 678 837 402 o escrivint a l’e-mail repasoescolar.biblioteca@gmail.com indicant cognoms, curs, col·legi, telèfon i correu electrònic (preferiblement gmail). D’aquesta manera, rebran un e-mail amb les instruccions a seguir.

Articles relacionats