9.3 C
Gandia
Divendres, 3 febrer, 2023

La infància té el seu reconeixement al jardí de la Casa de la Cultura de Gandia

– L’artista Elisa Capdevila finalitza un mural dedicat a la infància

– El mural es va encomanar abans de la covid-19 i es va veure aturat a causa de la pandèmia

– Nahuel González, regidor de Cultura, ha destacat la importància d’aquest mural, que parla de la infantesa, “en uns moments en els quals els xiquets han demostrat una gran responsabilitat”.

Lartista de Barcelona, Elisa Capdevila, ha finalitzat el mural en el qual ha treballat durant 11 dies (interromputs per la covid-19), i que parla de la infantesa. El mural, ubicat al jardí de la Casa de Cultura, ocupa un espai de 18×7 metres.

Es tracta, segons ha destacat el regidor de Cultura, Nahuel González, “d’un mural de gran importància, perquè l’artista va haver d’aturar-ho a causa de la covid-19 i especialment per la temàtica. Parla de la infantesa més feliç i la més dura, que representa als menuts, com viuen, en uns moments en els quals els xiquets i les xiquetes han demostrat ser molt responsables davant l’emergència sanitària”.

González ha senyalat que a Gandia “continuem fent muralisme, encara que enguany en farem menys a causa de la Covid-19, però volíem acabar aquest, encarregat abans de la pandèmia”.

Per la seua banda, la regidora de la Infantesa, Liduvina Gil, ha felicitat l’autora “pel gran treball que mostra aquesta doble realitat i els dies més obscurs que hem viscut”.

Capdevila ha agraït l’Ajuntament de Gandia i al Serpis Urban Art Project la invitació i, sobre l’obra, ha destacat la pintura realista que la caracteritza i que en el cas d’aquest mural representa la infància, i com una mateixa situació pot ser viscuda de forma diferent. Ho representa a través d’una imatge d’un xiquet bufant espelmes d’aniversari. La barcelonina considera que sempre es representa la infància relacionada amb la felicitat, per això ha pintat una mateixa imatge des de dos perspectives, una amb colors més freds i altre més càlids.

Finalment, Sergio T. Almela, codirector i coordinador del Serpis Urban Art Project, ha agraït Capdevila que acceptara la invitació per a pintar a Gandia, “perquè té una agenda internacional molt ocupada i ha pogut vindre a Gandia a finalitzar el mural que començà abans de la covid-19″.

Elisa Capdevila és una artista jove, de 25 anys, que va començar la seua formació de forma autodidàctica i després a través de l’Acadèmia d’Art de Barcelona i Florència. Ha rebut diversos premis; ha participat en festivals d’art urbà i ha realitzat nombroses intervencions públiques.

Fotografia. Ajuntament de Gandia. Àlex Oltra

Articles relacionats