9.3 C
Gandia
Divendres, 3 febrer, 2023

La III Marató Roller Internacional Ciutat de Gandia confirma rècord d’inscripcions amb més de 500 patinadors

· L’eixida, l’arribada a meta i l’entrega de premis serà davant de l’Hotel Bayren

· Hi haurà representades deu nacionalitats diferents i 13 comunitats autonòmiques

· Seran tres proves: una de 42 km, altra de 24 i la de menys distància, de 12 km

La Marató Roller Internacional Ciutat de Gandia torna a celebrar-se després de ser ajornada per la pandèmia. I aquesta vegada ho fa amb un cartell de renom internacional. El pròxim diumenge, 30 d’octubre més de 500 participants es donaran cita en una nova edició, la tercera a Gandia, que pretén augmentar el nivell del passat.

La regidora d’Esports, Lydia Morant, juntament amb l’organitzador d’aquest esdeveniment, Marcos Estruch, han presentat aquest matí totes les novetats que hi haurà de cara a aquesta edició. Enguany l’eix neuràlgic canvia. Es trasllada des del passeig Rosa dels Vents on es feia en anteriors edicions, cap a primera línia. Concretament, davant de l’Hotel Bayren es realitzarà l’eixida, l’arribada a meta i l’entrega de premis. «Crec que la prova millora perquè estem en un espai molt més atractiu per a tots els participants», ha declarat Morant.

A més, l’edil ha remarcat la importància de portar proves d’aquest nivell a la platja fora del període estival: «Des del Servei d’Esports volem agrair a l’empresa organitzadora per comptar amb Gandia per a una prova d’aquest nivell i referent a la nostra platja. Que es porte a terme fora de la temporada estival ens dona contingut i ens ajuda a desestacionalitzar», ha apuntat la regidora d’Esports.

Hi haurà un total de 10 nacionalitats representades, 13 comunitats autònomes i un 63% de gent de la resta d’Espanya. “Tenim quasi la paritat de sexes en els participants concretament un 52% d’homes i un 48% de dones i crec que és de les poques proves en l’àmbit esportiu que puguen obtindre aquests percentatges”, ha assenyalat Estruch.

Es tracta de tres proves, amb distàncies de 42 km, 24 km i 12 km, totes elles amb eixida conjunta. Per altra banda, la competició té un vessant solidari, ja que, com ha apuntat l’organitzador, “col·laborarem amb l’Associació Rosa dels Vents per tal d’aportar la nostra ajuda i posar el nostre granet d’arena”.

Articles relacionats