La guerra entre Soler i Barber per encapçalar la llista del PP a Gandia pot acabar amb un tercer candidat

El president del PP, Pablo Casado, va assegurar dimarts que anunciarà als candidats a les eleccions autonòmiques i municipals de 2019 després de les eleccions andaluses del 2 de desembre i abans de la Convenció Nacional que el PP preveu celebrar els dies 18, 19 i 20 de gener, però per si de cas en les places més importants els aspirants han començat a prendre posicions, en alguns casos amb picabaralles, com el cas de Gandia, on la candidatura del portaveu municipal i diputat autonòmic, Víctor Soler, que es donava per feta, comença a posar-se en qüestió.

Soler pot acabar en un juí per la seua preumpta implicació en el Cas Púnica, un fet que ha aprofitat un sector del PP gandià per a postular al regidor Guillermo Barber com a aspirant a l’alcaldia. L’entorn de Soler veu en eixa maniobra la mà de l’exalcalde Arturo Torró, el que ha generat irritació i fins i tot protestes a la direcció autonòmica.

Esta picabaralla, segons fonts consultades al PP de Gandia, genera tots els ingredients per a que la direcció autonòmica es decante finalment per un tercer candidat, i totes les mirades s’han fixat en l’exdelegat del Govern, Juan Carlos Moragues, qui ja ha sonat en més d’una ocasió per a que el PP recupere l’alcaldia de Gandia. 

Davant eixes informacions, el Partit Popular de Gandia ha emés un comunicat en el que assenyala que «no hi ha nomenament oficial per part del partit sobre qui serà el candidat/a a l’Alcaldia de Gandia» i recorda que «el Partit ha de seguir els mecanismes que els Estatuts arreplega, i serà el Comitè Electoral Provincial qui elevarà la proposta al Comitè Electoral Autonòmic, prèvia aprovació en el Comitè Electoral Local, que encara no ha sigut nomenat». 

«Entenem la inquietud a 8 mesos de les eleccions municipals per saber qui liderarà per a la pròxima cita electoral al partit polític amb més militància i amb millors resultats a Gandia, ja que qui lidere el projecte del Partit Popular serà amb tota probabilitat el pròxim alcalde o alcaldessa de la ciutat», afig el comunicat.
Mentre, el PP diu que «a través del Grup Municipal Popular en l’Ajuntament, anem a seguir treballant diàriament per oferir als nostres ciutadans una oposició responsable i fiscalitzant l’acció d’un Govern format per PSOE, Compromís, Esquerra Unida i Esquerra Republicana, amb el suport de Ciutadans, que porta tota la legislatura sense atendre la demanda i els problemes reals dels ciutadans i una ciutat assumida en l’abandó més profund. El repte dels populars serà recuperar l’Alcaldia de Gandia, presentant, com sempre, el millor programa i al millor equip per a les pròximes eleccions de maig de 2019, així com l’unànime respatler a la nostra presidenta regional, Isabel Bonig, perquè siga la pròxima Presidenta de la Generalitat Valenciana».

Ciutat de València

A la ciutat de València, d’altra banda, el portaveu del PP i vicepresident primer del Grup PPE en el Parlament Europeu, Esteban González Pons, ha assegurat que si el president del seu partit, Pablo Casado, li demanara tornar a la política nacional i en concret a la seua terra, la Comunitat Valenciana, en les eleccions autonòmiques, «mai» ha anteposat el seu interés personal a l’interés del PP.

González Pons, el nom del qual ha sonat en diverses ocasions com a candidat del PP a l’Alcaldia de València, s’ha pronunciat en aquests termes en una entrevista d’aquest dimecres a Onda Madrid, recollida per Europa Press, en ser preguntat per si està «disponible» per a tornar a la política nacional i especialment a la seua terra, València, per a les autonòmiques.

«Jo porte quatre anys i mig ací (Brussel·les), m’he traslladat a viure ací, he començat una nova carrera política ací, he invertit molt de temps i molt esforç per a tornar-me a reinventar políticament», ha dit, encara que ha afegit: «Si Pablo Casado em demana que faça una altra cosa, doncs per descomptat jo mai he anteposat el meu interés al del meu partit».

No obstant açò, ha considerat que després de quatre anys i mig treballant a Brussel·les, «quan ara la meua xarxa de relacions i el meu coneixement de la política europea li pot servir millor al meu país, seria sensat que em poguera oferir als electors per una segona vegada», com a candidat al parlament europeu. «Però bé, no és una decisió que em corresponga a mi», ha conclòs.

 

Et Pot Interessar