23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

La gran festa de les lletres amb una nova edició de la “Gala Premis Literaris Ciutat de Gandia 2023”

– El Teatre Serrano acull aquest dissabte la Gala Premis Literaris Ciutat de Gandia 2023

– El pròxim dissabte 18 de novembre, a partir de les 19 hores i al Teatre Serrano, tindrà lloc la gala dels Premis Literaris Ciutat de Gandia 2022.

Tal com ha recordat la regidora de l’IMAB, Balbina Sendra, el XLV Premi Joanot Martorell de narrativa serà lliurat a Laia Fàbregas per ‘El silenci dels astronautes’ i el LXI Premi Ausiàs March de poesia a Eduard Olesti per ‘Un cowboy crepuscular’.

“Aquests premis suposen colofó a tots els actes de la Tardor Literària; una tardor que ha estat carregada de manifestacions i activitats literàries pensades per a tots els públics i amb l’objectiu d’incidir en el valor de la capitalitat cultural de Gandia i en xarxa conéixer el treball de tantes persones que, dia a dia, treballen per fer créixer la cultura a totes les seues manifestacions”.

D’altra banda, el VII Premi Joan Roís de Corella a la Trajectòria Literària s’ha concedit a Josep Piera.

JOSEP PIERA

Josep Piera (Beniopa, la Safor, 1947). La seua trajectòria literària fluctua a cavall entre la narrativa, la prosa autobiogràfica, l’assaig i la poesia.

La qualitat de la seua obra el situa des de molt jove com un dels representants més destacats de la «Generació dels 70». En eixa dècada, treballava activament en el món de la pedagogia, col·laborant en diversos treballs i cursos sobre Introducció de la llengua materna en l’ensenyament, amb el suport de la Universitat de València i coordinats per Manuel Sanchis Guarner. El 1972 rep el premi Ausiàs March de poesia amb Natanael. El 1977 publica Rondalla del retorn, la seua primera novel·la, amb la qual ja és mereixedor del Premi Andròmina dels octubre. El 1980 abandona el món educatiu per a dedicar-se plenament a la literatura, la qual evoluciona cap a la narrativa del jo. Entre intimistes i memorialistes, els seus llibres expliquen sovint viatges per a endinsar-se al mateix temps en la naturalesa personal de l’ésser humà contemporani. Ha desenvolupat un cicle memorialístic i autobiogràfic, ha escrit assaig, biografies i treballs sobre el llegat històric, cultural i literari de la Safor i del País Valencià en general.

Articles relacionats