22.5 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

La Germandat del Silenci de Gandia dona el benefici de la loteria de Nadal a acció social

– S’ha repartit els diners entre el Preventori Infantil, Càritas interparroquial, els Franciscans i el Menjador Social.

La Germandat del Silenci de Gandia va celebrar diumenge passat 9 de juliol el menjar de fi d’exercici. Una jornada de convivència que es va convocar en el Preventori Infantil La nostra Senyora de l’Empar, i en la qual es va aprofitar per a donar el benefici de la loteria de Nadal a acció social.

Les Germandats de la Setmana Santa de Gandia, i en aquest cas la Germandat del Silenci, són sensibles a les necessitats de les entitats de l’Església Catòlica a Gandia. Per això en rebre un benefici de 1.600 euros es va decidir en assemblea donar aquests diners obtinguts per a ajudar a les necessitats de les entitats socials de la ciutat, tal com va assenyalar el Germà Major d’aquesta, Alex Rabadán.

Cada entitat va rebre una aportació de 400 euros. Per a l’abat de Gandia, Ángel Saneugenio, que va acudir a la jornada com a president de la Fundació del Preventori Infantil La nostra Senyora de l’Empar, va ser un motiu d’agraïment, i va recalcar que “el Preventori és dels fidels de Gandia, molt més de la Setmana Santa, la qual és patró de la Fundació.” Per això en ajudar al *Preventori no estan ajudant a una entitat d’“uns altres”, sinó a “una entitat que és seua.”

També Juan José Monfort, president de Càritas interparroquial de Gandia, “ajudant a Càritas s’ajuda a les persones, fent possible que aquesta ajuda arribe, més enllà d’on arriben les institucions públiques.”

Finalment, Tere Más, voluntària del Menjador Social, va recalcar que “ara a l’estiu també es continua ajudant i donant menjar a centenars de persones, en concret, sobre 180 o 200 persones diàries, i per això aquests diners, ens és més que profitós.”

Els Germans Franciscans no van acudir a la cita, excusant la seua assistència, encara que sí que se’ls ha fet arribar el donatiu.

Per a la Germandat del Silenci, més que una decisió esporàdica va ser una cosa pròpia de la seua entitat com a confraria, així es va demostrar també durant tota la jornada i posterior menjar, en la qual els confrares van poder desitjar-se un bon estiu i esperar ja el començament del curs següent.

Articles relacionats