20.4 C
Gandia
Dissabte, 13 abril, 2024

La Germandat de l’Entrada de Jesús en Jerusalem beneirà el seu nou calvari

El pròxim Dimarts Sant serà un gran dia per al poble de Beniopa en el seu conjunt i per a la germandat de l’Entrada de Jesús en Jerusalem en concret.

Després d’un projecte que nasqué de la mateixa Directiva del Pas i que s’ha dut a terme durant tres anys, el Calvari de Beniopa rebrà la seua benedicció en la data esmentada.

El Calvari del poble, viu en la memòria col·lectiva del veïnat per les referències que del lloc feien els seus avantpassats, fou destruït en temps de guerra. Sense cap documentació fotogràfica, únicament han servit de referència per a poder recrear-lo dues obres pictòriques que s’hi troben a l’edifici de Foment que foren realitzades per l’artista Gonçal López Rancaño i els testimonis arreplegats oralment dels beniopers/es que arribaren a conéixer-lo. Emili Selfa, un dels membres fundador de la germandat, ha estat l’autor del disseny del nou Calvari tot intentant seguir fidedignament les antigues casetes que el conformaven.

El projecte ha estat possible gràcies a l’empenta de la germandat amb la recuperació d’aquest espai fortament marcat no únicament pel seu caràcter religiós, sinó també pel testimonial de recobrar un lloc que constitueix un xicotet pulmó verd al poble. El sufragi pràcticament íntegre del calvari ha estat possible gràcies a les donacions de diferents famílies comitents arrelades a Beniopa que, en cada estació, tindran marcada a perpetuïtat el llinatge benioper al qual pertanyen.

Una diferència important que té el nou Calvari de Beniopa amb el que antigament va tindre, és que acabarà amb l’Estació XV, tal com el papa Sant Joan Pau II va establir l’any 1991. Per tal de deixar palesa aquesta diferència, la caseta XV presentarà una arquitectura que la diferenciarà de la resta de casetes que té el Calvari.

A les 19:30 h, des de la parròquia de Santa Maria Magdalena, el pròxim Dimarts Sant tindrà lloc la inauguració oficial d’aquest espai amb la seua benedicció i la germandat ja està treballant també, com l’any passat, amb la confecció d’un text inèdit per al seu res en valencià i dedicat a totes les injustícies socials que any rere any ens assolen.

Articles relacionats